Naujienos

Gruziniškų chinkalių bus galima paragauti ir Kaune

2019-01-03
Gruziniškų chinkalių bus galima paragauti ir Kaune
Prieš beveik penkerius metus Ukrainos Lvovo mieste atsidaręs nedidelis gruziniškų koldūnų chinkalių restoranėlis sulaukė tokio pasisekimo, kad dabar tai yra 50 restoranų tinklas keturiose šalyse.

Jau penktadienį „Khinkalnya Georgian Restaurant“ atvers duris ir Kaune.

Chinkaliai – senas, tradicinis, legendomis apipintas gruziniškos virtuvės patiekalas. Spėjama, kad Gruzijoje gaminamas dar nuo tų laikų, kai kraštas buvo pagoniškas. Chinkalių valgymo būdas taip pat ypatingas. Jį reikia paimti ranka už specialios „uodegėlės“, prakandus išgerti viduje esantį kvapnų sultinį, o tada suvalgyti likusį koldūną.

Tradiciniai chinkaliai gardinami svogūnais, pipirais, čiobreliais arba kmynais. Būtinai turi būti pridėtas ir nedidelis kapotų mėtų kiekis, kuris suteikia patiekalui išskirtinį skonį.

Ruošiant patiekalą naudojami tik aukščiausios rūšies miltai. Įdaras paprastai gaminamas iš jautienos, kiaulienos, ėrienos ar laukinių gyvūnų mėsos (šernienos, lokienos, elnienos). Tačiau jam gali būti naudojama ne tik mėsa, bet ir sūris, varškė, bulvių košė, grybai.

Chinkalis vertinamas pagal tešlos storį ir sultinio kiekį. Kuo tešla plonesnė ir kuo sultinio daugiau – tuo chinkalis yra geresnis.

Chinkaliai yra pagrindinis restoranų tinklo patiekalas, bet čia galima ragauti ir kitų nacionalinių gruziniškų valgių: charčio sriubą, čašušuli troškinį, liulia kebabą, šašlyką, tradicinius gėrimus.

„Khinkalnya Georgian Restaurant“ pasižymi ne tik puikiu maistu, bet ir svetinga gruziniška aplinka, kur skamba gera muzika ir tvyro puiki nuotaika. Kaune restoranas atsidarys sausio 4 d., prekybos miestelyje „Urmas“, Pramonės pr. 16a.

Verslosavaite.lt

Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.