Vyriausiasis finansininkas (Pareiginės algos valandinis koeficientas nuo 12 Eur iki 20 Eur)

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 71425
Skelbimo data: 2021-06-10
Skelbimas galioja iki: 2021-06-24
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga CPO LT
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Vyriausiasis finansininkas (Pareiginės algos valandinis koeficientas nuo 12 Eur iki 20 Eur)
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:
VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS CPO LT
VYRIAUSIOJO FINANSININKO PAREIGYBĖS NUOSTATAI

I SKYRIUS
BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Viešosios įstaigos CPO LT (toliau – įstaiga) vyriausiasis finansininkas (toliau – darbuotojas) yra darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, kurį į pareigas priima, nustato darbo sutarties sąlygas, skatina bei atleidžia iš užimamų pareigų įstaigos direktorius.
2. Pagrindinis įstaigos vyriausiojo finansininko pareigybes tikslas – organizuoti ir užtikrinti įstaigos finansų valdymą ir buhalterinę apskaitą, kontroliuoti ekonomišką materialinių, darbo ir finansų resursų naudojimą bei formuoti įstaigos apskaitos politiką, atsižvelgiant į įstaigos veiklos struktūrą bei ypatumus.
3. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
3.1. turėti finansinį ar ekonominį aukštąjį universitetinį išsilavinimą (ne žemesnis kaip magistro kvalifikacinis laipsnis);
3.2. turėti ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį viešojo sektoriaus finansų valdymo ir buhalterinės apskaitos srityse ir ne mažesnę kaip 2 metų darbo patirtį vadovaujančiose pareigose finansų valdymo srityje;
3.3. žinoti viešojo sektoriaus subjektų buhalterinę apskaitą;
3.4. mokėti dirbti su Valstybės biudžeto, apskaitos ir mokėjimų sistemos Finansų valdymo ir apskaitos programa (FVAIS);
3.5. mokėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją ir panaudoti rengiant dokumentus, išvadas ir pasiūlymus;
3.6. sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, išmanyti raštvedybos taisykles, mokėti dirbti su Microsoft Office programiniu paketu.
4. Darbuotojas savo darbe vadovaujasi Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymu, Lietuvos Respublikos viešojo sektoriaus atskaitomybės įstatymu, Lietuvos Respublikos viešųjų įstaigų įstatymu, Lietuvos Respublikos darbo kodeksu, Lietuvos Respublikos finansų ministro įsakymais patvirtintais Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartais, Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymu, Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo įstatymu ir kitais teisės aktais reglamentuojančiais įstaigos veiklą, viešosios įstaigos CPO LT įstatais, šiais nuostatais bei kitais vidiniais teisės aktais.
5. Darbuotojas yra tiesiogiai pavaldus ir atskaitingas įstaigos direktoriui.

II SKYRIUS
DARBUOTOJO FUNKCIJOS

6. Vadovaujantis buhalterinės apskaitos įstatymu formuoti įstaigos apskaitos politiką.
7. Rengti valstybės biudžeto ir kitų įstaigos pajamų – išlaidų sąmatas ir teikti jas direktoriui bei kontroliuoti pajamų – išlaidų sąmatos vykdymą. Užtikrinti tinkamą valstybės biudžeto, projektų finansuojamų iš Europos Sąjungos ir kitų lėšų panaudojimą ir vykdyti paskesniąją įstaigos finansų kontrolę.
8. Dalyvauti įstaigos metinio veiklos plano ir kitų ilgalaikių ir trumpalaikių planavimo dokumentų ir metinės veiklos ataskaitos projektų rengime.
9. Analizuoti planuotų lėšų nuokrypius nuo faktinių, atlikti įstaigos ūkinės bei finansinės veiklos ekonominę analizę.
10. Užtikrinti racionalų įstaigos buhalterinės apskaitos ir atsiskaitymų organizavimą, skatinti naudoti šiuolaikines technines priemones ir informacines technologijas, pažangias apskaitos ir kontrolės formas bei metodus.
11. Rengti ekonomiškai pagrįstus mokamų paslaugų įkainių teisės aktų projektus, metodinės medžiagos (tvarkų), turinčių įtakos įstaigos finansinei veiklai, projektus.
12. Rengti ir teikti finansines ir statistines ataskaitas.
13. Užtikrinti teisingą mokesčių ir rinkliavų skaičiavimą ir pervedimą į valstybės biudžetą.
14. Bendradarbiauti su priežiūros institucijomis.
15. Teikti siūlymus įstaigos direktoriui dėl efektyvaus finansų valdymo, papildomo finansavimo pritraukimo, darbuotojų skatinimo priemonių taikymo.
16. Pagal kompetenciją atstovauti įstaigą kitose institucijose.
17. Esant poreikiui (komandiruočių, laikino nedarbingumo, atostogų, poilsio dienų ir kitais atvejais) pavaduoti vyriausiąjį buhalterį.
18. Vykdyti kitus su įstaigos funkcijomis susijusius nenuolatinio pobūdžio įstaigos direktoriaus pavedimus.

III SKYRIUS
DARBUOTOJO TEISĖS

19. Įstaigos direktoriui teikti darbo, susijusio su šiuose pareigybės nuostatuose nustatytomis pareigomis, tobulinimo pasiūlymus
20. Gauti iš įstaigos darbuotojų reikiamus dokumentus, kitą informaciją ir priemones, reikalingas šiuose nuostatuose nustatytoms pareigoms atlikti.
21. Naudotis teisėmis, nustatytomis įstaigos darbo tvarką reglamentuojančiuose teisės aktuose.

IV SKYRIUS
DARBUOTOJO ATSAKOMYBĖ

22. Darbuotojas įsipareigoja neatkleisti žodžiu, raštu ar kitokiu būdu tretiesiems asmenims jokios dalykinės, finansinės bei kitokios informacijos, su kuria jis buvo supažindintas arba ji tapo jam prieinama ir žinoma dirbant įstaigoje, išskyrus tuos atvejus, kai tokią informaciją atkleisti jį įpareigoja įstatymai.
23. Darbuotojas už savo pareigų, nustatytų šiuose pareiginiuose nuostatuose, netinkamą vykdymą ar nevykdymą, atsako Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.


Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 8 5 205 3747
El. paštas: info@cpo.lt
Adresas: Vilniaus m. sav., Vilniaus m., Gedimino pr. 38
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.