Vyriausiasis buhalteris

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 88733
Skelbimo data: 2023-06-08
Skelbimas galioja iki: 2023-06-16
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Vilniaus miesto sporto mokykla "Sostinės tauras"
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Vyriausiasis buhalteris
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:
VŠĮ VILNIAUS MIESTO SPORTO MOKYKLOS „SOSTINĖS TAURAS“ VYRIAUSIOJO BUHALTERIO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. PAREIGYBĖ

1. VšĮ Vilniaus miesto sporto mokyklos „Sostinės tauras“ (toliau – VMSM „Sostinės tauras“) vyriausiojo buhalterio pareigybė yra priskiriama specialistų grupei.
2. Pareigybės paskirtis – užtikrinti VMSM „Sostinės tauras“ finansinių operacijų teisėtumą, materialinių ir finansinių išteklių naudojimo kontrolę, tinkamą finansinių dokumentų įforminimą, teisingų bei savalaikių ataskaitų pateikimą.
3. Šias pareigas einantis asmuo savo veikloje vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, reglamentuojančiais VMSM „Sostinės tauras“ veiklą, Lietuvos Respublikos civiliniu kodeksu, Savivaldybės tarybos sprendimais, Savivaldybės mero potvarkiais, Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymais, Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus, Socialinės paramos skyriaus vedėjo įsakymais, VMSM „Sostinės tauras“ įstatais, VMSM „Sostinės tauras“ direktoriaus įsakymais, VMSM „Sostinės tauras“ darbo tvarkos taisyklėmis ir šiuo pareigybės aprašymu.
4. Šias pareigas einantis darbuotojas yra tiesiogiai pavaldus VMSM „Sostinės tauras“ direktoriui.


II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

5. Šias pareigas einantis asmuo turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
5.1. turėti ne žemesnį kaip aukštąjį socialinių mokslų studijų srities ekonomikos krypties universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu;
5.2. turėti ne mažesnę nei 5 metų buhalterinės apskaitos darbo patirtį;
5.3. įgudusio vartotojo Microsoft Office pagrindinių paketo programų žinios: „Word“, „Excel“, „Outlook“, „Sharepoint“, „Powerpoint“.
5.4. gerai išmanyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės teisės aktus, reglamentuojančiais savivaldybės biudžeto sudarymą ir vykdymą, viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atsakomybės standartus (toliau – VSAFAS), apskaitos dokumentų rengimo reikalavimus, būti susipažinusiam su norminių aktų rengimo ir įforminimo taisyklėmis;
5.5. gebėti praktiniame darbe taikyti buhalterinę apskaitą reglamentuojančius teisės aktus, viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartus (toliau – VSAFAS);
5.6. būti susipažinus su Viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo informacine sistema (VSAKIS);
5.7. mokėti kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją ir rengti išvadas.
5.8. mokėti savarankiškai planuoti ir organizuoti savo veiklą, spręsti iškilusias problemas ir konfliktus.
5.9. mokėti bendrauti ir bendradarbiauti, dirbti komandoje.
5.10. laikytis profesinio elgesio principų ir taisyklių, vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto.

III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

6. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
6.1. užtikrina, kad būtų laikomasi LR įstatymų, kitų teisės aktų ir VMSM „Sostinės tauras“ įstatų.
6.2. pagal buhalterinės apskaitos įstatymus formuoja apskaitos politiką, atsižvelgiant į VMSM „Sostinės tauras“ veiklos struktūrą ir ypatumus bei laiku informuoja apie teisės aktų, reglamentuojančių buhalterinę apskaitą ir finansų tvarkymą, pakeitimus ir rengia dokumentų projektus.
6.3. aktyviai padeda rengti priemones lėšų saugumui užtikrinti bei siekia užkirsti kelią trūkumams ir neteisėtam piniginių lėšų, prekinių ir materialinių vertybių naudojimui.
6.4. prižiūri ir kontroliuoja buhalterinę apskaitą nuo pirminių apskaitos dokumentų užregistravimo apskaitos programoje iki Didžiosios knygos sudarymo bei biudžeto ir finansinių ataskaitų parengimo.
6.5. numatytais terminais ir tvarka rengia bei teikia ketvirtines, metines bei pagal pareikalavimą kitas finansines ir statistines ataskaitas.
6.6. nustatytais terminais rengia bei teikia mėnesines bei metines deklaracijas valstybinei mokesčių inspekcijai ir kitoms valstybinėms institucijoms.
6.7. Konsultuoja, kad būtų:
6.7.1. griežtai laikomasi finansinės drausmės.
6.7.2. laikomasi piniginių lėšų, prekinių ir materialinių vertybių, pagrindinių priemonių, atsiskaitymų bei kito turto inventorizavimo taisyklių.
6.7.3. nustatytu laiku išieškomos skolos VMSM „Sostinės tauras“ ir padengiami įsiskolinimai kreditoriams, laikomasi mokėjimo drausmės.
6.7.4. teisingai ir laiku išrašomi apskaitos dokumentai, ar juose nurodomi duomenys tikslūs.
6.7.5. teikia konsultacijas kitais finansiniais klausimais.
6.8. vykdo kitus VMSM „Sostinės tauras“ direktoriaus teisėtus nurodymus, tiesiogiai susijusius su VMSM „Sostinės tauras“ finansine veikla.
6.9. esant būtinumui laikinai vykdo kitų VMSM „Sostinės tauras“ darbuotojų darbo funkcijas.

IV. ATSAKOMYBĖ

7. Šias pareigas einantis darbuotojas atsako:
7.1. VMSM „Sostinės tauras“ veiklos rezultatus pagal nustatytas veiklos sritis.
7.2. savo pareigų, nustatytų šiame pareigybės aprašymą, netinkamą vykdymą ar nevykdymą vidaus darbo tvarkos taisyklių ir Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.
7.3. padarytą materialinę žalą pagal galiojančius Lietuvos Respublikos darbo ir civilinį kodeksus.
7.4. tvarkomų dokumentų teisingumą ir turimos informacijos konfidencialumą nustatytos kompetencijos viršijimą ir piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.
7.5. už įstatymų pažeidimus, padarytus vykdant savo veiklą, pagal galiojančius Lietuvos Respublikos administracinių pažeidimų, baudžiamąjį ir civilinį kodeksus.
7.6. LR įstatymų ir kitų teisės aktų, VMSM „Sostinės tauras“ įstatų, darbo ir priešgaisrinės saugos instrukcijų, darbo tvarkos taisyklių nevykdymą arba netinkamą vykdymą, savo pareigų ir funkcijų neatlikimą ar netinkamą atlikimą, dėl jo kaltės padarytą žalą.
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Vilnius, Žygio g. 46
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.