Ugdymo skyrius Ikimokyklinio ugdymo mokytoja

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 90957
Skelbimo data: 2023-09-18
Skelbimas galioja iki: 2023-09-27
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Rudaminos vaikų lopšelis-darželis "Ąžuoliukas"
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Ugdymo skyrius Ikimokyklinio ugdymo mokytoja
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Nenustatyta
Informacija apie įstaigą: Pokalbis vyks 2023-09-28. Darbo pradžia 2023-10-01. Darbo vieta Gamyklos g. 22 C, Rudaminos kaimas, Vilniaus rajonas. Tel pasiteiravimui 8-5 2437516. Darbo krūvis 0,75 etato (27 val. per savaitę). Darbo užmokestis nuo 8,11 iki 8,7, priklausomai nuo turimos profesinės patirties.
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

Rudaminos vaikų lopšelio-darželio

„Ąžuoliukas“ direktoriaus

2023 m. rugpjūčio 14 d.

įsakymu Nr. V1-56

RUDAMINOS VAIKŲ LOPŠELIO-DARŽELIO „ĄŽUOLIUKAS“

IKIMOKYKLINIO UGDYMO MOKYTOJO ( -S)

PAREIGYBĖS APRAŠYMAS NR. 52

I SKYRIUS

PAREIGYBĖ

  1. yra 3-ios pareigybės grupės.
  2. Pareigybės lygis- A2
  3. Ikimokyklinio ugdymo mokytojo (-s) pavaldus direktoriaus pavaduotojui ugdymui, atskaitingas direktoriui.

II SKYRIUS

SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

  1. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:

4.1. turėti išsilavinimą, atitinkantį Švietimo įstatymo reikalavimus ir turi būti baigęs vieną iš mokytojų rengimo ikimokyklinėms įstaigoms arba edukologijos studijų krypties programų;

4.2. turėti pedagogo kvalifikaciją;

4.3. mokėti naudotis informacinėmis technologijomis ir programomis: Excel, Power Point, Word programa, internetu, elektroniniu paštu ir kt.;

4.4. gerai mokėti lietuvių kalbą, jos mokėjimo lygis turi atitikti Valstybinės kalbos mokėjimo kategorijų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 metų gruodžio 24 d. nutarimu Nr. 1688 „Dėl valstybinės kalbos mokėjimo kategorijų patvirtinimo ir įgyvendinimo“ reikalavimus;

4.5. ne žemesniu kaip B1 kalbos mokėjimo lygiu mokėti bent vieną iš trijų Europos Sąjungos darbo kalbų (anglų, vokiečių, prancūzų);

4.6. Ikimokyklinio ugdymo mokytojas (-a) turi gebėti ir išmanyti:

4.6.1.gebėti dirbti komandoje, priimti sprendimus, pasidalinti atsakomybe, turėti demokratiškų, komunikacinių, organizacinių ir vadybinių gebėjimų;

4.6.2.išmanyti raštvedybos pagrindus;

4.6.3.laikytis konfidencialumo principo, neviešinti informacijos, susijusios su asmens duomenimis, su kuriais susipažino vykdydamas savo pareigas;

4.6.4.turi būti susipažinęs su Lietuvos Respublikos švietimo įstatymu, Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencija, ratifikuota 1995 m. liepos 3 d., Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos teisės aktais, reglamentuojančiais ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymą, Lietuvos higienos norma HN 75:2016 „Įstaiga vykdanti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programų vykdymo bendraisiais sveikatos saugos reikalavimais“ ir Darželio vidaus veiklos dokumentais.

4.7. Ikimokyklinio ugdymo mokytoją priima į darbą ir atleidžia iš darbo Darželio direktorius.

III SKYRIUS

ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

5. Darbuotojas, einantis šias pareigas vykdo šias funkcijas:

5.1. Funkcijos, skirtos atitinkamai programai įgyvendinti

5.1.1.Ugdymo procesą organizuoti vadovaujantis vaikų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ programa „Ugdome kartu su šeima“.

5.1.2. Integruoti prevencinę programą “Kimochis”.

5.1.3. Inicijuoti, rengti, vykdyti grupių ir bendrus lopšelio-darželio organizuojamus projektus bei renginius, dalyvauti kitose veiklose.

5.1.4.Inicijuoti ir/ar dalyvauti bendruose Darželio renginiuose, projektuose, kitose veiklose.

5.2.Funkcijos, skirtos pasirengti įgyvendinti programas

5.2.1.Organizuoti, planuoti ir vykdyti ugdomąjį procesą, teikti pasiūlymus dėl ugdymo priemonių, atsakyti už žaislų, priemonių švarą ir priežiūrą.

5.2.2. Pasirinkti pedagoginės veiklos metodus ir formas.

5.2.3. Naudoti informacines technologijas ugdymo procese, siekiant veiksmingo ugdymo.

5.2.4. Siekti asmeninės profesinės ūgties, atestuotis, kaupti, apibendrinti ir skleisti gerąją darbo patirtį.

5.2.5. Sistemingai stebėti, vertinti vaiko gebėjimus, kompetencijas, fiksuoti daromą pažangą, individualiai informuoti tėvus apie vaikų pasiekimus.

5.2.6. Ikimokyklinio ugdymo mokytojas (-a) turi vadovautis pilietiškumo, socialinio emocinio kryptingumo, individualizavimo, prieinamumo, integralumo, lankstumo ir atsinaujinimo ugdymo principais.

5.2.7. Tikslinai išnaudoti skirtas 5 nekontaktines valandas per savaitę metodinei veiklai: ugdomojo proceso planavimui, pasiruošimui kasdieninei ugdomajai veiklai, dokumentacijos, susijusios su ugdymu tvarkymui, tėvų informavimui, konsultavimui ugdymo klausimais, ugdytinių pasiekimų vertinimui (elektroninis dienynas), projektų rengimui, savišvietai, vidaus audito atlikimui, pasirengimui renginiams, šventėms.

5.2.8.Saugoti ir stiprinti vaikų sveikatą, formuoti sveikos gyvensenos nuostatas, garantuoti fizinį ir psichologinį saugumą grupėje, salėje, žaidimų aikštelėse lauke ir kitose Darželio erdvėse, edukacinių-pažintinių išvykų metu.

5.2.9.Užtikrinti prasmingą ir saugų buvimą lauke: organizuoti įvairią komandinę, grupinę, individualią veiklą, sportines pramogas, sportinius žaidimus, stebėjimus ir kt.; užtikrinti ramios ir aktyvios veiklos kaitą, nuolat stebėti žaidžiančius vaikus.

5.2.10.Edukacines-pažintines išvykas su vaikais organizuoti, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintą Vaikų turizmo organizavimo aprašą bei įstaigos direktoriaus patvirtintą Rudaminos vaikų l/d “Ąžuoliukas” turizmo renginių organizavimo aprašą. (Direktoriaus įsakymas 2016 m. sausio 26 d. Nr. V1-14).

5.2.11.Tvarkyti savo pedagoginę ir grupės dokumentaciją: pildyti elektroninį dienyną, rengti vaikų lankomumo tabelį, rinkti iš tėvų prašymus, pažymas, susijusias su mokesčio lengvatomis, pateikti tėvams mokesčio, už vaiko išlaikymą ikimokyklinėje įstaigoje kvitus ir teikti priminimus dėl mokesčio sumokėjimo.

5.3.Funkcijos, susijusius su veikla mokyklos bendruomenei

5.3.1.Teikti siūlymus darželio administracijai dėl ugdymo proceso ir Darželio veiklos tobulinimo ir prisiimti asmeninę atsakomybę dėl savo pareiginių funkcijų kokybiško vykdymo, siekiant ugdymo rezultatų. Dalyvauti Darželio savivaldoje, darbo grupėse ir veikiančių komisijų veikloje, posėdžiuose, pasitarimuose, vidaus audito vykdyme.

5.3.2.Teikti informaciją, pagal kompetenciją konsultuoti tėvus (globėjus), kitus Darželyje dirbančius specialistus ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo klausimais.

5.3.3.Prisiimti atsakomybę už emociškai saugios ugdymo (si) aplinkos Darželyje puoselėjimą, reagavimą į smurtą ir patyčias pagal Darželio nustatytą tvarką.

5.3.4.Bendradarbiauti su šeima, skatinti tėvus (globėjus) dalyvauti grupės ugdymo veikloje, derinti šeimos ir Darželio interesus, didinti vaiko kokybiško ugdymo (si) galimybes.

5.3.5.Bendradarbiauti su kitais Darželyje dirbančiais specialistais (muzikos, šokio, judesio korekcijos neformaliojo (papildomo) ugdymo pedagogais, logopedu, sveikatos priežiūros specialistu) vaikų ugdymo klausimais.

5.3.6.Pagal poreikį informuoti tėvus (globėjus) apie vaikų pasiekimus, ugdymo (si) poreikius ar iškilusias problemas (sveikatos, prigimtinių, socialinių poreikių tenkinimo ir pan.) ir kartu su šeima tartis ir priimti sprendimus dėl problemų sprendimo, specialiųjų ugdymosi poreikių vaikų ugdymą, pagalbą.

5.3.7.Priimti vaiką į grupę ir išleisti į namus tik su tėvais (globėjais), kitais suaugusiais asmenimis, turinčiais raštišką tėvų (globėjų) prašymą, suderintą su Darželio administracija.

5.3.8. Prižiūri vaikų maitinimo procesą grupėje, maisto paskirstymą pagal nustatytą formą, rūpinasi kultūringu maisto pateikimu, vaikų saugumu prie stalo maitinimosi metu, tobulina vaikų kultūrinius higieninius įgūdžius.

5.3.9. Vykdyti darbuotojų darbo etikos kodekso reikalavimus, vadovautis Asmens duomenų teisinės apsaugos ir visuomenės informavimo įstatymuose pateikiamomis nuostatomis dėl vaiko teisių užtikrinimo.

5.3.10.Darbe dėvėti praktiškus, neiššaukiančius ir darbo funkcijas netrukdančius atlikti drabužius ir apavą.

5.3.11. Laikytis Darbo drausmės, efektyviai naudoti darbo laiką, laiku reaguoti į administracijos teikiamus nurodymus.

____________________

Pareigybės aprašymą perskaičiau, susipažinau, supratau ir įsipareigoju vykdyti:

Eil. Nr.

Vardas ir pavardė

Parašas

Data

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 85 2437516
El. paštas:
Adresas: Vilniaus r. sav., Rudaminos sen., Rudaminos k., Gamyklos g. 22C
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.