Techninės priežiūros, administravimo ir renovacijos padalinio vadovas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 94837
Skelbimo data: 2024-03-25
Skelbimas galioja iki: 2024-04-08 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Savivaldybės įmonė Telšių butų ūkis
Konkursą organizuojanti įstaiga: Savivaldybės įmonė Telšių butų ūkis
Pareigos: Techninės priežiūros, administravimo ir renovacijos padalinio vadovas
Pareiginės algos koeficientas: 1,40
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 2499,56
Darbo vieta (miestas): Telšiai
Informacija apie įstaigą: Pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientas yra 1,4. Prašyme prašome nurodyti dalykines savybes, įgūdžius, darbo patirtį ir pretendento atitiktį kvalifikaciniams reikalavimams, išsilavinimą patvirtinančius dokumentus. Bus vertinama pretendento profesinė, darbo patirtis, dalykinės savybės, testas žodžiu.
- Techninės priežiūros, administravimo ir renovacijos padalinio vadovas – A2
Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
- turėti techninį aukštąjį universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintą išsilavinimą;
- turėti ne mažiau nei 1 metų vadovavimo darbo patirtį;
- turėti ne mažiau nei 3 metų profesinio darbo patirtį dirbant pastatų techninės priežiūros, daugiabučių namų renovacijos vykdymo srityje, turėti atitinkamus kvalifikacijos atestatus:
1. Suteikta teisė eiti ypatingojo statinio statybos vadovo pareigas. Statiniai: gyvenamieji ir negyvenamieji pastatai.
2. Suteikta teisė eiti ypatingojo statinio specialiųjų statybos darbų vadovo pareigas. Statiniai: gyvenamieji ir negyvenamieji pastatai. Darbo sritis: statinio vandentiekio ir nuotekų šalinimo inžinerinių sistemų įrengimas.
3. Suteikta teisė eiti ypatingojo statinio specialiųjų statybos darbų vadovo pareigas. Statiniai: gyvenamieji ir negyvenamieji pastatai. Darbo sritis: statinio šildymo ir vėdinimo inžinerinių sistemų įrengimas.
Asmenys dalyvaujantys konkurse turi pateikti:
1. prašymą leisti dalyvauti konkurse;
(pridėti prie gyvenimo aprašymo)
2. asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (kopija);
3. išsilavinimą patvirtinančius dokumentus, kitus dokumentus, patvirtinančius pretendento atitiktį kvalifikaciniams reikalavimams (kopijas);
4. gyvenimo aprašymą – nurodyti vardą, pavardę, gimimo datą, gyvenamosios vietos adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, išsilavinimą, darbo patirtį, savo privalumų sąrašą (nurodyti dalykines savybes);
5. užpildytą pretendento anketą. Bus rengiamas testas žodžiu klausimai :

Lietuvos Respublikos Korupcijos prevencijos įstatymas, Lietuvos Respublikos Darbo kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymas, Lietuvos Respublikos Viešųjų pirkimų įstatymas ,Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas, Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymas, Lietuvos respublikos statybos įstatymas bei Statinių techninė priežiūra ir techninės priežiūros taisyklės ir kita (pagal pareigines nuostatas)
Pareigybės aprašymas:

Savivaldybės įmonė

Telšių butų ūkis

1

8

0

1

0

2

0

1

8

PATVIRTINTA
Savivaldybės įmonės

Telšių butų ūkis

Direktoriaus

2023 m. rugsėjo 7 d. įsakymu Nr. 77

Techninės priežiūros, administravimo ir renovacijos

(TPAR)

padalinys

Techninės priežiūros, administravimo ir renovacijos

PADALINIO VADoVo

PAREIGINIAI NUOSTATAI

Nr. 11

Telšiai
2023

1. Pareigybės pavadinimas

Techninės priežiūros, administravimo ir renovacijos padalinio vadovas

2. Bendrieji reikalavimai pareigybei

Savivaldybės įmonės Telšių butų ūkio (toliau tekste – Įmonė) techninės priežiūros, administravimo ir renovacijos (toliau tekste – TPAR) padalinio vadovu dirbti priimamas asmuo, turintis ne žemesnį kaip aukštąjį techninį išsilavinimą, ne mažesnę kaip trejų metų praktinę patirtį dirbant pastatų techninės priežiūros srityje ir kvalifikacijos atestatą, suteikianti teisę eiti ypatingo statinio specialiųjų statybos darbų vadovo pareigas, išmanantis pastatų priežiūros ir renovacijos vykdymo reikalavimus ir Įmonės nustatyta tvarka pasitikrinęs sveikatą.

3. Pavaldumo ryšiai

3.1. Tiesioginis pavaldumas

Direktoriaus pavaduotojui

3.2. Kitas funkcinis (metodinis) pavaldumas

Nėra

3.3. Jam pavaldūs

Projektų vadovas

4. Darbe vadovaujasi

Lietuvos Respublikos įstatymais, Vyriausybės nutarimais ir kitais poįstatyminiais teisės aktais, statybos techniniais reglamentais, teritorijų planavimo dokumentais, darbų saugą reglamentuojančiais teisės aktais, Įmonės organizaciniais ir tvarkomaisiais dokumentais, kitais darbui skirtais dokumentais, taip pat vadovo nurodymais ir šiais pareiginiais nuostatais.

5. Pareigybės tikslas

Kokybiškų techninės priežiūros, daugiabučių namų administravimo ir renovacijos paslaugų teikimo užtikrinimas bei sklandus padalinio darbo organizavimas.

  1. Kvalifikaciniai reikalavimai:

6.1.Išmanyti statybos rangą ir statybos techninę priežiūrą reglamentuojančius teisės aktus bei techninius reglamentus.

6.2.Žinoti statybos mechanizmus ir jų paskirtį;

6.3.Išmanyti bokštinių, ožinių ir kitų kranų darbą, jų pajėgumus, paskirtį ir naudojimą, potencialiai pavojingų įrenginių naudojimo ir darbų vykdymo tvarką.

6.4.Žinoti kvalifikacinius reikalavimus, keliamus mechanizatoriams ir darbininkams, kitiems statybų darbų vykdytojams.

6.5.Žinoti materialinės darbuotojų atsakomybės rūšis, įteisinimą ir žalos išieškojimo tvarką.

6.6.Išmanyti kaupiamųjų žiniaraščių, paslėptų darbų, laikančiųjų konstrukcijų, darbų priėmimo-perdavimo, nebaigtos gamybos (statybos), medžiagų nurašymo, kuro ir tepalų naudojimo aktų, darbo laiko apskaitos žiniaraščių, paskyrų ir kitų dokumentų įforminimą ir pateikimą.

6.7.Žinoti energetinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programos įgyvendinimo principus, reikalavimus ir taisykles.

6.8.Išmanyti daugiabučių namų administravimui keliamus reikalavimus, tvarkas ir taisykles.

6.9.Žinoti saugos ir sveikatos darbe, priešgaisrinės saugos reikalavimus.

6.10. Žinoti Įmonės valdymo struktūrą, vidaus darbo tvarką.

6.11. Mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai ir kruopščiai, organizuoti savo ir padalinio darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis siekiant sklandaus Įmonės darbo.

6.12. Mokėti dirbti MS Office programomis, naudotis duomenų bazėmis ir Įmonėje naudojamomis duomenų administravimo programomis.

  1. Pareigos, teisės ir atsakomybė:

7.1. Kruopštus ir atidus vartotojų aptarnavimas, siekimas užtikrinti gerą, patikimą Įmonės vardą.

7.2. Prižiūrėti, koordinuoti ir kontroliuoti TPAR padalinio komandos darbą, užtikrinant teisingą specialistų darbo laiko panaudojimą, kokybišką ir efektyvų darbą.

7.3. Savalaikiai spręsti klientų nusiskundimus ir pateikti atsakymus į iškilusius klausimus dėl techninės priežiūros, daugiabučių namų administravimo, renovacijos vykdymo paslaugų teikimo.

7.4. Kontroliuoti įvairios paskirties statybos, remonto, rekonstrukcijos, ir kitus darbus pagal patvirtintą ir pateiktą projektinę-sąmatinę dokumentaciją ir darbų vykdymo grafikus.

7.5. Atlikti daugiabučių gyvenamųjų namų techninę priežiūrą (nuolatinių stebėjimų, periodinių ir specialiųjų apžiūrų organizavimas ir vykdymas).

7.6. Kontroliuoti atliekamų darbų kokybę, vykdyti kontrolinius matavimus, sekti, kad darbai būtų vykdomi pagal projektą, valstybinius standartus, techninius statybos reglamentus.

7.7. Kontroliuoti subrangovų darbą, dalyvauti priimant jų atliktus darbus, kontroliuoti jų kokybę ir atlikimo terminus.

7.8. Kontroliuoti, kad darbų kiekiai, numatyti projektinėje-sąmatinėje dokumentacijoje faktiškai atitiktų darbų kiekiams darbų priėmimo aktuose, autotransporto atlikto darbo apimtims ir apmokėjimo dokumentuose nurodytiems kiekiams.

7.9. Sustabdyti darbus ir pranešti direktoriui bei direktoriaus pavaduotojui apie avarijos grėsmę ar atsiradus neaiškumams arba klaidoms statinio projekte.

7.10. Dalyvauti tiriant įvykusias statybvietėje avarijas ir nelaimingus atsitikimus.

7.11. Dalyvauti derinant, ruošiant investicinius planus ir teikti projektuotojams medžiagą investicinio projekto (IP) ruošimui.

7.12. Dalyvauti ruošiant medžiagą techninio darbo projekto, statybos darbų, techninės priežiūros darbų pirkimui, vykdyti aukščiau minėtų darbų pirkimus per CPO ar viešuosius pirkimus.

7.13. Organizuoti namų projektavimo ir modernizavimo darbų sutartis.

7.14. Pateiktų renovacijos aktų ir priedų suderinimas, tikrinimas.

7.15. Dalyvauti ruošiant, tikslinant, tikrinant techninius daugiabučių namų modernizavimo projektus.

7.16. Kontroliuoti renovavimo darbų atitikimą patvirtintiems projektams, darbų kokybę, bei sutarties terminų laikymąsi.

7.17. Daugiabučių namų renovavimo metu dalyvauti pasitarimuose su rangovais ir techninės priežiūros specialistais.

7.18. Užtikrinti ataskaitų pateikimą su renovacijos darbų eiga susijusioms instancijoms, organizacijoms.

7.19. Organizuoti gyventojų priėmimą ir konsultavimą namų renovavimo klausimais.

7.20. Organizuoti atsakymų į gyventojų prašymus parengimą.

7.21. Nuolat informuoti tiesioginį vadovą apie atliktus darbus, iškilusias problemas ir numatytas priemones joms spręsti.

7.22. Užtikrinti, kad jo paties ir padalinio darbuotojų atliekamos darbo funkcijos/veikla būtų teisėta. Sužinojus apie galimai neteisėtą veiklos vykdymą nedelsiant informuoti apie tai direktorių ir direktoriaus pavaduotoją, bei imtis visų veiksmų, kad nebūtų padaryta žala Įmonei.

7.23. Tinkamai saugoti ir taupiai naudoti darbo priemones, inventorių ir kitas materialines vertybes, esančias jo žinioje.

7.24. Siekti sklandaus kolektyvo tarpusavio bendravimo ir bendradarbiavimo atliekant pavestas užduotis, taip pat imtis visų galimų priemonių kuo greičiau išspręsti susidariusias konfliktines situacijas.

7.25. Pastebėjęs neblaivų ar apsvaigusį kitą darbuotoją, privalo apie tai nedelsdamas pranešti darbdaviui nustatyta tvarka ir, esant reikalui, imtis priemonių galimai nelaimei užkirsti

7.26. Vykdyti darbų saugos ir priešgaisrinės saugos taisyklių reikalavimus. Apie pastebėtus darbų saugos, priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimus pranešti tiesioginiam vadovui.

7.27. Vykdyti kitus Įmonės direktoriaus bei tiesioginio vadovo įsakymus, pavedimus bei nurodymus.

  1. Atsakomybė:

8.1. TPAR padalinio vadovas atsakingas už:

8.1.1. kokybišką ir savalaikį šiuose nuostatuose nurodytų pareigų vykdymą;

8.1.2. reikiamos dokumentacijos teisingą ir savalaikį pildymą;

8.1.3. patikėtų materialinių vertybių, inventoriaus saugojimą ir tausojimą;

8.1.4. tiesioginio vadovo ir direktoriaus pavestų užduočių įvykdymą tinkamai ir laiku;

8.1.5. eksploatacinių, saugos ir sveikatos, priešgaisrinių saugos instrukcijų laikymąsi.

8.1.6. Padalinio darbuotojų tinkamą darbo laiko apskaitą.

8.2. 8.2. TPAR padalinio vadovas įsipareigoja neatskleisti žodžiu, raštu ar kitokiu pavidalu pašaliniams asmenims jokios komercinės, dalykinės, finansinės bei kitokios konfidencialios informacijos, su kuria jis buvo supažindintas arba ji tapo jam prieinama ir žinoma dirbant Įmonėje, ir įsipareigoja atsakyti už šio įsipareigojimo nevykdymą.

8.3. Už savo pareigų netinkamą vykdymą ar nevykdymą, dokumentų, kuriais vadovaujasi darbe, reikalavimų pažeidimus, kompetencijos viršijimą bei žalą padarytą Darbdaviui, atsako Įmonės darbo tvarkos taisyklių ir Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka, pagal galiojantį LR Darbo kodeksą, kitus norminius teisės aktus, bei Įmonės organizacinius ir tvarkomuosius dokumentus.

8.4. Pasinaudojęs Įmonės turtu, turtinėmis teisėmis, komercijos ryšiais ar lėšomis savo interesams tenkinti ar kitaip pažeisdamas Įmonės interesus, už padarytą žalą TPAR padalinio vadovas atsako asmeniškai.

  1. Pavadavimas

9.1. TPAR padalinio vadovą atostogų, ligos, komandiruočių ir kitų neatvykimų į darbą metu pavaduoja direktoriaus pavaduotojas.

9.2. TPAR padalinio vadovas pavaduoja projektų vadovą jo ligos, komandiruočių ir kitų neatvykimų į darbą metu.

9.3. Pavadavimo metu pavaduojantysis savarankiškai sprendžia dėl turimų atlikti darbų prioritetų ir, jeigu atliekant pavadavimo funkcijas bendras krūvis gali padidėti, darbuotojas atitinkamai sumažina savo pagrindinių ir/arba pavaduojamojo funkcijų vykdymą. Tokiu atveju, jeigu atitinkamų funkcijų vykdymo sumažinimas gali atnešti ir/arba atneštų nuostolių Įmonei, darbuotojas apie tai privalo nedelsiant informuoti direktorių, kuris sprendžia dėl darbuotojo darbo funkcijų paskirstymo ir, esant reikalui, apmokėjimo už papildomą darbą.

SU NUOSTATAIS SUSIPAŽINAU IR SUTINKU:

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Telšių r. sav. Telšių m. Plungės g. 29
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.