Psichologas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 87864
Skelbimo data: 2023-05-05
Skelbimas galioja iki: 2023-06-05
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Akmenės rajono savivaldybės pedagoginė psichologinė tarnyba
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Psichologas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Naujoji Akmenė
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:
  1. Psichologas yra 3 pareigybių grupė.
  2. Pareigybės lygis – A1 (A2).

3. Pareigybės paskirtis – įvertinti mokinio raidos ypatumus, galias ir sunkumus, psichologines, asmenybės ir ugdymosi problemas, specialiuosius ugdymosi poreikius. Padėti asmenims spręsti įvairias psichologines problemas (bendravimo, nerimo, baimės ir kt.).

4. Teikti pagalbą Tarnyboje arba pas Teikėją mokiniams, besimokantiems Mokykloje, ir vaikams, gyvenantiems savivaldybės teritorijoje, bet nesimokantiems Mokykloje (šiuo atveju pagalba teikiama Tarnyboje) iki 21 metų. Teikti pagalbą mokytojams ar kitiems švietimo įstaigos darbuotojams, smurtavusiems ar smurtą patyrusiems švietimo įstaigoje (šiuo atveju Pagalba teikiama Tarnyboje arba pas Teikėją).

5. Pagalba teikiama vadovaujantis Lietuvos Respublikos švietimo įstatymu, kitais teisės aktais, reglamentuojančiais Vaiko gerovės užtikrinimą, ir Aprašu.

6. Informacija apie Pagalbos gavėjus, jų problemos turinį ir teiktą Pagalbą laikoma konfidencialia. Teisės aktų numatyta tvarka ji gali būti teikiama švietimo pagalbos specialistams ir (ar) kitiems asmenims, kurie yra susiję su mokinio (vaiko) asmenybės ir ugdymosi problemų sprendimu (nepažeidžiant psichologo profesinės etikos reikalavimų). Psichologai atsako už teikiamos Pagalbos kokybę, tinkamą informacijos apie Pagalbos gavėjus naudojimą.

7. Pagalba Tarnyboje mokiniui (vaikui) teikiama, kai kreipiasi:

7.1. Mokinys (vaikas) (savarankiškai).

7.2. Mokinio (vaiko) tėvai (globėjai, rūpintojai).

7.3. Komisijos pirmininkas (jo nesant – jo pavaduotojas arba kitas mokyklos vadovo įgaliotas komisijos narys), kai mokinys siunčiamas komisijos sprendimu, gavus tėvų (globėjų, rūpintojų) sutikimą dėl nuodugnaus mokinio specialiųjų ugdymosi poreikių įvertinimo (komisijai numačius, kad mokinį būtų tikslinga ugdyti pagal pritaikytą programą) arba psichologinio konsultavimo.

7.4. Vaiko teisių apsaugos tarnyba, nesant psichologo.

8. Pagalba Tarnyboje arba pas Teikėją mokytojams ar kitiems švietimo įstaigos darbuotojams, smurtavusiems ar smurtą patyrusiems Mokykloje, teikiama ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo pranešimo apie smurto faktą momento, jiems atvykus į Tarnybą arba pas Teikėją.

9. Mokiniams (vaikams), kurie dėl ligos ar patologinės būklės yra žymiai riboto judrumo (esant atitinkamam asmens sveikatos priežiūros gydytojų konsultavimo komisijos sprendimui) ir dėl to negali lankyti Mokyklos ar atvykti į Tarnybą, psichologinis įvertinimas gali būti atliekamas namie.

10. Teikiama Pagalba gali būti derinama su socialine pedagogine, specialiąja pedagogine ir specialiąja pagalba.

11. Pareigybės pavaldumas – tiesiogiai pavaldus Akmenės savivaldybės pedagoginės psichologinės tarnybos direktoriui.

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: (8-425) 52399
El. paštas:
Adresas: Akmenės r. sav. Naujosios Akmenės m. Respublikos g. 22
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.