Procesų valdymo skyriaus vedėjas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 89664
Skelbimo data: 2023-07-19
Skelbimas galioja iki: 2023-08-02
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Procesų valdymo skyriaus vedėjas
Pareiginės algos koeficientas: 13.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 2,418.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras nuo 2023 m. rugsėjo 1 d. keičia pavadinimą į Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra.
Darbo sutartis įsigalios ne anksčiau kaip nuo 2023 m. rugsėjo 1 d.
Darbo užmokestis nuo 2418 Eur, neatskaičius mokesčių. Papildomai gali būti skiriama kintamoji pareiginės algos dalis įstatymų nustatyta tvarka.
Pareigybės aprašymas:
LIETUVOS NEFORMALIOJO ŠVIETIMO AGENTŪROS
PROCESŲ VALDYMO SKYRIAUS VEDĖJO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. BENDROJI DALIS

1. Procesų valdymo skyriaus (toliau – Skyrius) vedėjo (toliau – Vedėjas) pareigybės tikslas – užtikrinti kokybišką Skyriaus veiklą, atsižvelgiant į Proceso valdymo skyriaus nuostatus; procesų valdymo inovacijų diegimas, vykstančių procesų optimizavimas bei gerosios praktikos taikymas.
2. Skyriaus vedėjas yra tiesiogiai pavaldus LINEŠA direktoriui.
3. Pareigybės grupė – Struktūrinių padalinių vedėjai ir jų pavaduotojai.
4. Pareigybės lygis – A2.
5. Nesant Procesų valdymo skyriaus vedėjo (atostogos, liga ir t.t.), jo pareigas eina direktoriaus įsakymu paskirtas asmuo. Šis asmuo įgyja atitinkamas teises ir atsako už tinkamą jam paskirtų pareigų vykdymą.
6. Skyriaus vedėjas atlikdamas jam priskirtas funkcijas privalo vadovautis Lietuvos Respublikos įstatymais ir kitais teisės aktais, susijusiais su jo atliekamu darbu, LINEŠA nuostatais, direktoriaus įsakymais bei nurodymais, darbo tvarkos taisyklėmis, šiuo pareigybės aprašymu.

II. SPECIALIEJI REIKALAVIMAI PAREIGYBEI UŽIMTI

7. Kvalifikaciniai reikalavimai Skyriaus vedėjo pareigybei užimti:
7.1. turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygtu išsilavinimu arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintą išsilavinimą socialinių mokslų srityse;
7.2. turėti ne mažesnę nei 2 metų vadovaujamo darbo patirtį ir ne mažiau nei 3 metus profesinės darbo patirties administravimo, procesų valdymo ir organizavimo srityje, dokumentų rengime;
7.3. gerai mokėti valstybinę lietuvių kalbą;
7.4. mokėti užsienio kalbą (anglų kalba B2 lygiu, rusų kalba – privalumas);
7.5. mokėti dirbti su informacinėmis technologijomis ir kitomis organizacinės technikos priemonėmis;
7.6. turėti darbo su kompiuteriu puikius įgūdžius (MS Word, MS Excel, MS Outlook ir kt.);
7.7. privalo žinoti saugos darbe, priešgaisrinės elektros saugos reikalavimus;
7.8. privalo mokėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu;
7.9. išmanyti Lietuvos Respublikos teisės aktus, reglamentuojančius dokumentų rengimą, tvarkymą ir apskaitą, gebėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti, analizuoti informaciją, rengti išvadas bei teikti pasiūlymus;
7.10. privalo mokėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją ir panaudoti ją rengiant išvadas, pasiūlymus, priimant sprendimus savo kompetencijos klausimais;
7.11. gebėti dirbti savarankiškai ir komandoje, planuoti ir organizuoti savo veiklą.


III. FUNKCIJOS

8. Procesų valdymo metodikų ir gerųjų praktikų taikymas;
9. Koordinuoti procesų ir naudojamų įrankių tobulinimo veiksmus bei pokyčius, susijusius su efektyviu procesų valdymu;
10. Procesų valdymo inovacijų diegimas, pažangių praktikų įgyvendinimas;
11. Vidinių tvarkų diegimas, tobulinimas, administravimas;
12. Procesų optimizavimo galimybių analizė, pasiūlymų teikimas ir realizavimas;
13. Dalyvavimas įvairiuose vidiniuose ir tarptautiniuose projektuose
14. Savo kompetencijos ribose, teikti reikalingą informaciją Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, LINEŠA direktoriui, bei kitiems Skyriams.
15. LINEŠA direktoriaus pavedimu dalyvauti rengiant LINEŠA struktūros, vidaus veiklos įsakymų projektus, organizuoti bei dalyvauti LINEŠA vykdomos programos darbe.
16. Siekti, kad laiku ir kokybiškai būtų gauti reikalingi teisės aktai, išaiškinimai, reikalingi ataskaitoms, dokumentai ir duomenys;
17. Pagal kompetenciją organizuoti ir užtikrinti bendradarbiavimą su kitų institucijų bei LINEŠA struktūrinių padalinių vadovais, vedėjais ir darbuotojais.
18. Atlikti Skyriaus veikloms vykdyti reikalingų viešųjų pirkimų kontrolę ir stebėseną, apimančią: viešųjų pirkimų plane numatyto padaliniui reikalingo viešojo pirkimo iniciavimą laiku ir poreikio įvertinimą dėl naujo viešojo pirkimo įtraukimo į metinį LINEŠA viešųjų pirkimų planą ar esamos informacijos apie numatytą pirkimą redagavimą, pateiktos pirkimo užduoties tvirtinimą, nurodymų teikimą pavaldiems darbuotojams dėl pirkimų iniciavimo ar naujų pirkimų planavimo.
19. Pagal kompetenciją vykdyti kitus LINEŠA direktoriaus pavedimus, siekiant spręsti LINEŠA nustatytus uždavinius ir užtikrinti jų įgyvendinimą.
20. Pareigas vykdyti ir darbus atlikti tinkamai bei kokybiškai, t. y. nustatyta apimtimi, laiku, efektyviai naudojant skirtus išteklius, vadovaujantis LINEŠA veiklos procedūromis bei siekiant iškeltų procesų kokybės ir LINEŠA tikslų; vadovaujantis LINEŠA tvarkų bei taisyklių nuostatomis.
21. Koordinuoti ir rengti Skyriaus nuostatus bei atsiradus objektyvioms aplinkybėms (naujų padalinio veiklų nustatymas, LINEŠA struktūros, etatų pakeitimai, darbo organizavimo keitimas ir kt.) užtikrina nuostatų keitimą.
22. Koordinuoti Skyriaus darbą pagal organizacijos strateginius tikslus įgyvendinant Skyriaus metinius, pusmetinius ir ketvirtinius planus (įskaitant, bet neapsiribojant: Skyriaus kiekybinius ir kokybinius rodiklius) ir juos konsoliduoti ir analizuoti; užtikrinti Skyriaus veiklos planų ir nustatytų rodiklių pasiekimą.
23. Darbo vietoje laikytis įstaigos darbo tvarkos taisyklų, darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos reikalavimų, darbo higienos normų, nedelsiant pranešti apie nelaimingą atsitikimą darbe ar darbo metu, profesinį susirgimą ar avariją skyriaus vedėjui savo direktoriui ar kitam jo įgaliotam asmeniui.
24. Padėti LINEŠA direktoriui rengti ir įgyvendinti strateginius, metinius veiklos planus ir vidines programas savo atsakomybės srityje.
25. Vykdyti kitus LINEŠA direktoriaus nurodymus, susijusius su Skyriaus veikla.


IV. ATSAKOMYBĖS

26. Skyriaus vedėjas pilnai atsako už savo pareigų, įtvirtintų Lietuvos Respublikos teisės aktuose, o taip pat LINEŠA darbo tvarkos taisyklėse, šiame pareigybės aprašyme, darbo sutartyje, LINEŠA vidaus teisės aktuose, tinkamą vykdymą. Jis atsako už tinkamą savo pareigų atlikimą teisės aktų nustatyta tvarka. LINEŠA vidaus teisės aktų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės už jų nesilaikymą, išskyrus atvejus, kai apie juos nebuvo tinkamai informuotas. Vidaus teisės aktų ar kitų LINEŠA vadovybės nurodymų išplatinimas elektroniniu paštu yra laikomas tinkamu informavimu.
27. Už Skyriaus vedėjui suteiktų teisių ir pareigų tinkamą vykdymą atsako Skyriaus vedėjas. Skyriaus vedėjui priskirtų teisių, pareigų ar įgaliojimų delegavimas kitam asmeniui neatleidžia jo nuo atsakomybės už tokių deleguotų teisių, pareigų ar įgaliojimų nevykdymą, ar netinkamą jų vykdymą, išskyrus atvejus, kai Skyriaus vedėjas yra nedarbingas, yra išvykęs į komandiruotę ar dėl kitų pateisinamų priežasčių jo darbe laikinai nėra ir kai toks jo laikinas nebuvimas yra įformintas LINEŠA direktoriaus įsakymu.
28. LINEŠA direktorius turi teisę nutraukti darbo sutartį be įspėjimo ir nemokėti išeitinės išmokos, jeigu darbuotojas dėl savo kalto veikimo ar neveikimo padaro pareigų, kurias nustato darbo teisės normos ar darbo sutartis, pažeidimą Lietuvos Respublikos Darbo kodekso ir LINEŠA darbo tvarkos taisyklių nustatyta tvarka.
29. Už padarytą materialinę žalą darbuotojas atsako pagal Lietuvos Respublikos darbo bei civilinį kodeksus, o už įstatymų pažeidimus, padarytus vykdant savo funkcijas atsako pagal Lietuvos Respublikos administracinį, baudžiamąjį bei civilinį kodeksus.
30. Skyriaus vedėjas yra atsakingas už savo skyriaus veiklos rezultatus.
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 8 5 276 6578
El. paštas: info@lmnsc
Adresas: Vilniaus m. sav., Vilniaus m., Žirmūnų g. 1B
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.