Padalinio (sekcijos, biuro, poskyrio) vadovas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 92403
Skelbimo data: 2023-11-22
Skelbimas galioja iki: 2023-12-06 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Biržų krašto muziejus "Sėla"
Konkursą organizuojanti įstaiga: Biržų krašto muziejus "Sėla"
Pareigos: Padalinio (sekcijos, biuro, poskyrio) vadovas
Pareiginės algos koeficientas: 9.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 1,674.00
Darbo vieta (miestas): Biržai
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

Biržų krašto muziejaus „Sėla“

Direktoriaus 2023 m. spalio 27 d.

įsakymu Nr. 5P–56

BIRŽŲ KRAŠTO MUZIEJAUS „SĖLA“ ISTORINIŲ TYRIMŲ SKYRIAUS VEDĖJO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖ

1. Biržų krašto muziejaus „Sėla“ Istorinių tyrimų skyriaus vedėjas yra įstaigos padalinio vadovas (2 pareigybių grupė – padalinių vadovai), pavaldus direktoriaus pavaduotojui.

2. Pareigybės lygis A2.

II SKYRIUS

SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Istorinių tyrimų skyriaus vedėjas (toliau – Vedėjas) yra darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, asmuo, turintis aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, susipažinęs su muziejų veiklą reglamentuojančiais teisės aktais, muziejų etikos kodeksu.

4. Istorinių tyrimų skyriaus vedėjas turi išmanyti Lietuvos istoriją, Biržų krašto istorinius įvykius, religinius, kultūrinius ypatumus. Privalo žinoti muziejinių vertybių/eksponatų atspindimus istorinius įvykius, asmenybių biografijas, visuomeninių organizacijų veiklos pagrindinius momentus, eksponuojamų daiktų paskirtis ir veikimo principus. Taip pat privalo puikiai mokėti ir darbe vadovautis Muziejų rinkinių valdymo ir tvarkymo nuostatais.

5. Žinoti muziejaus darbo tvarkos taisykles, darbų saugos bei priešgaisrinės saugos reikalavimus.

  1. 6. Privalo mokėti dirbti kompiuteriu Microsoft Word, Exel programomis, Lietuvos integralia muziejų informacine sistema (LIMIS).

7. Kiti gebėjimai, kuriuos privalo turėti skyriaus vedėjas: būti komunikabilus, mandagus, taktiškas, paslaugus, pareigingas, sąžiningas, sistemingai siekti naujų profesinių bei bendrų kultūrinių žinių. Privalo gerai mokėti lietuvių kalbą. Mokėti vieną iš užsienio kalbų B1 lygiu.

8. Vedėjas tiesiogiai pavaldus muziejaus direktoriaus pavaduotojui.

9. Vedėjas skiriamas į pareigas, perkeliamas iš vienų pareigų į kitas ir atleidžiamas iš pareigų teisės aktų nustatyta tvarka. Atleidžiamas iš pareigų ar perkeliamas į kitas pareigas vedėjas privalo perduoti užduotis (informacinę medžiagą, nebaigtus rengti dokumentus, informaciją apie spręstinus klausimus, turimas bylas ir kt.) darbuotojui, kurį paskiria (teisės aktų nustatyta tvarka) muziejaus direktorius.

iiI SKYRIUS

ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

10. Organizuoja ir koordinuoja skyriaus darbą.

11. Ruošia skyriaus metinius darbo planus bei metines ataskaitas.

12. Skyriaus vedėjas kuruoja muziejinių vertybių rinkimą, aprašymą priėmimo aktuose, jų legendų rašymą, dalyvauja inventorinimo procese, prižiūri skyriaus darbuotojų darbą Lietuvos muziejų integralioje sistemoje (LIMIS).

13. Vadovauja medžiagos paieškoms ir rinkimui, pagal muziejaus koncepciją, archyvuose, valstybės įstaigose bei žinybose, taip pat prisiminimų ir kt. istorinė medžiagos rinkimui.

14. Prižiūri istorinės medžiagos skaitmeninimo darbus ir kompiuterinės duomenų bazės pildymą.

15. Rengia projektų finansavimo paraiškas finansinei paramai iš įvairių Lietuvos Respublikos bei užsienio fondų gauti, įgyvendina projektus.

16. Rūpinasi mokslinių tyrinėjimų rezultatų publikavimu, prisideda kuriant muziejų populiarinančius ir informacinius leidinius.

17. Inicijuoja ir organizuoja konferencijas, seminarus, kultūros renginius aktualiomis Biržų krašto ir Lietuvos istorijos temomis.

18. Koordinuoja Biržų krašto istorijos ir kultūros pristatymą mokslinėse konferencijose.

19. Ruošia ekspozicijų planus rengiamoms ekspozicijoms ir parodoms iš muziejaus rinkinių bei bendradarbiaujant su kt. muziejais.

20. Vadovauja naujų ekspozicijų rengimui ir rūpinasi esamų priežiūra (papildymas, susidėvėjusių etikečių, tekstų, nuotraukų keitimas ir kt.).

21. Dalyvauja organizuojant muziejaus ekspozicijų bei parodų pristatymus, taip pat kitus renginius, muziejaus direktoriui ar direktoriaus pavaduotojui pavedus - juos praveda.

22. Direktoriui ar jo pavaduotojui pavedus, renginio metu fotografuoja, filmuoja ar valdo vaizdo, garso įrangą.

23. Veda muziejuje ekskursijas atsižvelgiant į lankytojus aptarnaujančio skyriaus ir kt. muziejininkų užimtumą, muziejaus lankytojų srautus.

24. Palaiko ryšius su asmenimis, kurių eksponatai yra eksponuojami arba saugomi muziejuje, bendradarbiauja su Lietuvos ir užsienio muziejais, švietimo ir kultūros įstaigų, nevyriausybinių organizacijų atstovais, dalinantis istorine medžiaga, darbo patirtimis, rengia bendrus projektus, atitinkančius muziejaus tematiką ir veiklos pobūdį.

25. Užsiima savišvieta: skaito ir domisi su darbo tematika susijusia naujausia literatūrą, kaupia informaciją savo žinių gilinimui, dalyvauja kitų muziejų, universitetų, organizacijų rengiamuose seminaruose bei konferencijose;

26. Nuolat kelia savo kvalifikaciją;

27. Vykdo kitus muziejaus direktoriaus ar direktoriaus pavaduotojo įpareigojamus, nenumatytus pareiginiuose nuostatuose, tačiau susiėjusius su muziejaus vykdoma veikla.

Susipažinau ir sutinku

_____________________ __________________________ _________________

(parašas) (vardas, pavardė) (data)

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Biržai, Radvilos g. 3
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.