Penktadienis, balandžio 19 d.

Maisto pramonės ir kokybės skyrius Vyriausiasis specialistas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 9259
Skelbimo data: 2020-08-11
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija
Konkursą organizuojanti įstaiga: Valstybės tarnybos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos
Pareigos: Maisto pramonės ir kokybės skyrius Vyriausiasis specialistas
Pareiginės algos koeficientas: 7.70
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Pareigybės aprašymas:





Pareigybės aprašymas
















PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos
2020 m. birželio 30 d.
Įsakymas Nr. 40P-33





















LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS
MAISTO PRAMONĖS IR KOKYBĖS SKYRIUS
VYRIAUSIASIS SPECIALISTAS
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS







I SKYRIUS


PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA





1. Pareigybės lygmuo – vyriausiasis specialistas (IX lygmuo).

2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.







II SKYRIUS
VEIKLOS SRITIS





3. Pagrindinė veiklos sritis:

3.1. politikos formavimas.

4. Papildoma (-os) veiklos sritis (-ys):

4.1.
Sprendimų įgyvendinimas.






III SKYRIUS
PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA





4. Pagrindinės veiklos srities specializacija:

4.1. žemės ūkio ir maisto produktų kokybės politika šviežių vaisių ir daržovių kokybės ir pieno produktų kokybės srityse, kokybės politika dėl Europos Sąjungos (toliau – ES) lygiu saugomų kilmės vietos nuorodų (toliau – SKVN), saugomų geografinių nuorodų (toliau – SGN), garantuotų tradicinių gaminių (toliau – GTG).

5. Papildomos (-ų) veiklos srities (-čių) specializacija:

5.1.
šviežių vaisių ir daržovių kokybės ir tiekimo rinkai reglamentavimas, atitikties nustatytiems reikalavimams kontrolės koordinavimas, pieno produktų kokybės gerinimo reglamentavimas, kokybės kontrolės ir standartizacijos, kokybės politikos dėl ES lygiu SKVN, SGN ir GTG įgyvendinimas.





IV SKYRIUS
FUNKCIJOS






6. Konsultuoja priskirtos srities klausimais.

7. Apdoroja su politikos formavimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su politikos formavimu susijusios informacijos apdorojimą.

8. Nagrinėja prašymus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl politikos formavimo veiklų vykdymo arba prireikus koordinuoja prašymų ir kitų dokumentų sudėtingais klausimais dėl politikos formavimo veiklų vykdymo nagrinėjimą, rengia sprendimus ir atsakymus, prireikus koordinuoja sprendimų ir atsakymų rengimą.

9. Rengia ir teikia pasiūlymus su politikos formavimu susijusiais klausimais.

10. Rengia išvadas dėl teisės aktų ir kitų su politikos formavimu susijusių dokumentų bei jų įgyvendinimo arba prireikus koordinuoja išvadų dėl teisės aktų ir kitų su politikos formavimu susijusių dokumentų bei jų įgyvendinimo rengimą.

11. Rengia teisės aktų projektus ir kitus dokumentus dėl politikos formavimo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų dokumentų dėl politikos formavimo rengimą.

12. Stebi teisės aktų ir kitų su politikos formavimu susijusių dokumentų, priemonių bei programų įgyvendinimą arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir kitų su politikos formavimu susijusių dokumentų, priemonių ir programų įgyvendinimo stebėseną.

13. Apdoroja su sprendimų įgyvendinimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su sprendimų įgyvendinimu susijusios informacijos apdorojimą.

14. Nagrinėja prašymus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl sprendimų įgyvendinimo veiklų vykdymo, rengia sprendimus ir atsakymus arba prireikus koordinuoja prašymų ir kitų dokumentų sudėtingais klausimais dėl sprendimų įgyvendinimo veiklų vykdymo nagrinėjimą arba prireikus koordinuoja sprendimų ir atsakymų rengimą.

15. Organizuoja sprendimų įgyvendinimo procesą arba prireikus koordinuoja sprendimų įgyvendinimo proceso organizavimą.

16. Rengia ir teikia informaciją su sprendimų įgyvendinimu susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su sprendimų įgyvendinimu susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.

17. Rengia ir teikia pasiūlymus su sprendimų įgyvendinimu susijusiais klausimais.

18. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl sprendimų įgyvendinimo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl sprendimų įgyvendinimo rengimą.

19. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.

20. Organizuoja paraiškų dėl SKVN, SGN ir GTG pavadinimų registracijos priėmimą, atlieka jų įvertinimą nacionaliniu lygiu bei pateikimą Europos Komisijai, koordinuoja šių produktų kontrolę ir stebėseną.

21. Pagal kompetenciją atstovauja LR poziciją ES institucijų darbo organų susitikimuose, Maisto kodekso (CODEX ALIMENTARIUS) komisijos darbo grupių ir pogrupių veikloje.

22. Pagal kompetenciją analizuoja tarptautinių organizacijų: Pasaulio žemės ūkio ir sveikatos organizacijos (FAO/WHO), CODEX ALIMENTARIUS, dokumentus ir projektus, įvertina jų diegimo Lietuvoje galimybes ir pasekmes, teikia pastabas bei pasiūlymus.

23. Pagal kompetenciją bendradarbiauja su ES ir kitų šalių institucijomis bei organizacijomis, pagal kompetenciją dalyvauja sprendžiant Tarptautinėje ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje klausimus šviežių vaisių ir daržovių kokybės srityje.

24. Pagal kompetenciją dalyvauja ministerijos, kitų valstybės ir savivaldybių institucijų sudaromose komisijose ar darbo grupėse, taip pat žemės ūkio ministro tvirtinamų projektų valdymo darbo grupių veikloje.








V SKYRIUS
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI





25. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:

25.1.
išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (ne žemesnis kaip bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;

25.2.
studijų kryptis – maisto technologijos (arba);

25.3.
studijų kryptis – verslas (arba);

25.4.
studijų kryptis – vadyba (arba);

25.5.
darbo patirtis srityje – nereikalaujama;

25.6.
vadovaujamo darbo patirties trukmė – nereikalaujama.
arba:

25.7.
išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (ne žemesnis kaip bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;

25.8.
darbo patirties sritis – maisto saugos ar kokybės srities patirtis;
25.9.
darbo patirtis srityje – ne mažiau kaip 1 metai;

25.10.
vadovaujamo darbo patirties trukmė – nereikalaujama.

26. Užsienio kalbos mokėjimo reikalavimai:

26.1. kalba - anglų;

26.2. kalbos mokėjimo lygis – B1.





27. Atitikimas kitiems reikalavimams:

27.1.
gebėti dirbti su kompiuterinėmis programomis.






VI SKYRIUS
KOMPETENCIJOS




28. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:


28.1.

vertės visuomenei kūrimas - 3 lygis;


28.2.

organizuotumas - 3 lygis;


28.3.

patikimumas ir atsakingumas - 3 lygis;


28.4.

analizė ir pagrindimas - 4 lygis;


28.5.

komunikacija - 3 lygis.



29. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:


29.1.

įžvalgumas - 3 lygis;


29.2.

informacijos valdymas - 3 lygis.


30. Profesinė kompetencija:


30.1.

veiklos planavimas - 3 lygis.






























Susipažinau
________________________
(Parašas)
________________________
(Vardas ir pavardė)
________________________
(Data)
















Informacija apie įstaigą:
Vertinimo metodai: Nenustatyta
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Pareigos: Atrankų skyriaus Vyriausiasis specialistas
Vardas, Pavardė: Gražina Čekolytė
Telefonas: 8 5 219 6830
El. paštas: grazina.cekolyte@vtd.lt
Adresas: Vilniaus m. sav. Vilniaus m. Šventaragio g. 2
Skelbimas publikuojamas iki: 2020-08-18
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.