Trečiadienis, gegužės 15 d.

Konsultacijų poliklinikos vedėjas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 91901
Skelbimo data: 2023-11-03
Skelbimas galioja iki: 2023-11-17 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Raseinių ligoninė
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Konsultacijų poliklinikos vedėjas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Raseiniai
Informacija apie įstaigą: Siūloma sudaryti sutartį penkerių metų laikotarpiui Konsultacijų poliklinikos vedėjo pareigoms užimti 0,25 etato kūviu nuo 2024-01-01. Konsultacijų poliklinikos vedėjo pareiginė alga už 0,25 etato krūvį yra 825 Eur, neatskaičius mokesčių.
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

VšĮ Raseinių ligoninės

direktoriaus 2023-10-23

įsakymu Nr. A1-145

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS RASEINIŲ LIGONINĖS KONSULTACIJŲ POLIKLINIKOS VEDĖJO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1.Pareigybės paskirtis:Viešosios įstaigos Raseinių ligoninės (toliau – Ligoninė) Konsultacijų poliklinikos (toliau – Poliklinika) vedėjo pareigybė reikalinga organizuoti, koordinuoti, kontroliuoti ir užtikrinti efektyvų ir kokybišką poliklinikos darbą.

2.Pavaldumas: Viešosios įstaigos Raseinių ligoninės direktoriaus pavaduotojui medicinai.

II. REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Mokėti valstybinę kalbą pagal trečiąją valstybės kalbos mokėjimo kategoriją, nustatytą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. gruodžio 24 d. nutarimu Nr.1688 „Dėl valstybinės kalbos mokėjimo kategorijų patvirtinimo ir įgyvendinimo“.

4. Turėti aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus universitetines sveikatos mokslų, socialinių mokslų, teisės arba verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupės studijas ir įgijus magistro kvalifikacinį laipsnį, arba jai lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją ir turėti ne mažesnę kaip 1 metų darbo patirtį su poliklinikos funkcijomis susijusioje srityje.

5. Poliklinikos vedėjas turi žinoti: Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, sveikatos apsaugos ministro įsakymus bei kitus teisės aktus, reglamentuojančius sveikatinimo veiklos planavimą, organizavimą ir vykdymą, sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą, e. sveikatos sistemos veikimo principus, dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos pagrindus, medicinos statistikos pagrindus, sveikatos draudimo pagrindus, sveikatos teisės pagrindus, naudojimosi informacinėmis ir ryšio technologijomis būdus, mokėti jomis naudotis, būti susipažinusiam su elektroniniais sveikatos duomenų tvarkymo technologiniais sprendimais, jų būdais bei plėtra.

6. Poliklinikos vedėjas turi išmanyti ir gebėti taikyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, sveikatos apsaugos ministro įsakymus bei kitus teisės aktus, reglamentuojančius sveikatinimo veiklos planavimą, organizavimą ir vykdymą, sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą, išmanyti sveikatos politikos, ekonomikos, teisės, finansų, personalo valdymo, administravimo bei darbo santykių reguliavimo pagrindus ir gebėti taikyti šias žinias organizuojant ir planuojant veiklą. Gebėti nustatyti rizikingas poliklinikos veiklos sritis ir taikyti tinkamus rizikų valdymo modelius, išmanyti antikorupcinės aplinkos formavimo principus. Turėti šias kompetencijas bei gebėti jas taikyti veikloje: lyderystės kompetenciją, t.y. gebėti perteikti poliklinikos viziją, misiją , tikslus ir įkvėpti jų siekti, suteikti reikalingą emocinę paramą, įtraukti į sprendimų priėmimą, ugdyti, kurti pozityvią darbo aplinką, vadybines kompetencijas, t.y. gebėti tikslus suderinti su valstybės prioritetais, įvertinti platesnį kontekstą, numatyti ateities galimybes ir gebėti jomis pasinaudoti, mokėti organizuoti bei valdyti veiklą, gebėti nustatyti veiklos prioritetus, organizuoti ir koordinuoti veiklą, užtikrinant tikslų įgyvendinimą, gebėti vesti derybas, analizuoti bei pagrįsti, išmanyti komunikaciją, mokėti valdyti konfliktus.

7. Poliklinikos vedėjas vadovaujasi asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimą reglamentuojančiais teisės aktais, Lietuvos medicinos norma, ligoninės įstatais, vidaus tvarkos ir vidaus darbo tvarkos taisyklėmis ir kitais vidaus teisės aktais bei savo pareigybės aprašymu.

III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

8. Planuoja ir organizuoja Poliklinikos gydymo ir ūkinę veiklą.

9.Užtikrina nustatytų Poliklinikos uždavinių įgyvendinimą ir funkcijų vykdymą.

10. Pagal savo kompetenciją teikia konsultacijas Poliklinikos darbuotojams Poliklinikos veiklos klausimais.

11. Darbo dienomis dalyvauja rytiniuose skyrių vedėjų ir vadovaujančių darbuotojų pasitarimuose, kuriuose informuoja apie Poliklinikos pacientų srautus, jų dinamiką bei iškilusias problemas.

12. Užtikrina, kad būtų vykdomas Poliklinikos darbo reglamentas.

13. Užtikrina, kad Poliklinikoje būtų naudojami tik Lietuvos Respublikoje aprobuotos ir patvirtintos tyrimo ir gydymo metodikos ir Ligoninės direktoriaus patvirtinti diagnostikos ir gydymo protokolai.

14. Kontroliuoja kompensuojamų medikamentų, nedarbingumo pažymėjimų bei medicinos priemonių išrašymo pagrįstumą.

15. Užtikrina Poliklinikos pacientams teikiamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės kontrolę.

16. Analizuoja Poliklinikos darbo rezultatus, išvadas ir siūlymus teikia direktoriaus pavaduotojai medicinai.

17. Nedelsiant informuoja direktoriaus pavaduotoją medicinai apie tyrimo ir gydymo klaidas, sukėlusias grėsmę ligonio gyvybei ar jam mirus.

18. Pasirašo dokumentus pagal savo kompetenciją.

19. Kontroliuoja, kad Poliklinikos gydytojai, kurių veikla Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka yra licencijuojama, darbo pareigas (funkcijas) vykdytų tik turėdami galiojančią medicinos praktikos licenciją.

20. Koordinuoja poliklinikos gydytojų kasmetinius sveikatos patikrinimus.

21. Teikia pasiūlymus direktoriui, direktoriaus pavaduotojui medicinai Poliklinikoje teikiamų medicinos priežiūros paslaugų organizavimo klausimais bei kitais su Poliklinikos veiklos tobulinimu, organizavimu, susijusiais klausimais.

22. Koordinuoja poliklinikos gydytojų kvalifikacijos kėlimą, rengia bei teikia Ligoninės direktoriui ir/ar direktoriaus pavaduotojui medicinai pasiūlymus dėl darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo.

23. Teikia informaciją bei analitinę medžiagą poliklinikos veiklos klausimais Ligoninės direktoriui ir/ar direktoriaus pavaduotojui medicinai, sveikatos statistikui bei teisės aktų nustatytais atvejais – kitoms institucijoms.

24. Bendradarbiauja su pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiomis ir kitomis įstaigomis Poliklinikos veiklos klausimais.

25. Ligoninės direktoriaus ar direktoriaus pavaduotojo medicinai pavedimu dalyvauja darbo grupių, komisijų veikloje.

26. Teikia pasiūlymus Ligoninės direktoriui ir/ar direktoriaus pavaduotojui medicinai dėl medicininės aparatūros ar inventoriaus įsigijimo, planuoja Poliklinikos darbo priemonių poreikį.

27. Rengia Poliklinikos gydytojų pareigybių aprašymus, Skyriaus darbo reglamentą bei teikia pasiūlymus dėl Poliklinikos gydytojų ir (ar) naujų pareigybių poreikio.

28. Sudaro Poliklinikos gydytojų darbo grafikus, darbo laiko apskaitos žiniaraščius.

29. Sudaro Poliklinikos gydytojų kasmetinių atostogų grafikus.

30. Kontroliuoja Poliklinikos darbuotojų darbo drausmę, esant reikalui teikia siūlymus dėl drausminės atsakomybės taikymo.

31. Kaupia ir sistemina norminę bei metodinę medžiagą, reikalingą Poliklinikos funkcijoms atlikti ir uždaviniams įgyvendinti.

32. Organizuoja ir vadovauja Poliklinikos gydytojų ir/ar darbuotojų susirinkimams.

33. Analizuoja žodinius pacientų skundus dėl Poliklinikos darbo trūkumų, numato priemones jiems pašalinti, laiku informuoja direktoriaus pavaduotoją medicinai ir/ar direktorių, sprendžia iškilusius konfliktus.

34. Kontroliuoja Poliklinikos gydytojų medicininės dokumentacijos pildymą, kad Poliklinikos veikloje būtų naudojamos tik teisės aktais patvirtintos medicininių dokumentų formos ir registrai, dokumentų paruošimo kokybę ir teisingumą bei pateikimo savalaikiškumą. Užtikrina informacijos konfidencialumą.

35. Kontroliuoja vidaus darbo tvarkos taisyklių, sanitarinio-higieninio režimo bei medicinos etikos ir deontologijos principų, priešgaisrinės, darbų ir sveikatos saugos reikalavimų, Ligoninės direktoriaus patvirtintų tvarkų, procedūrų, reglamentų, taisyklių laikymąsi Poliklinikoje.

36. Kuria ir diegia kokybės sistemą Poliklinikoje ir kontroliuoja jos įgyvendinimą, kartu su Poliklinikos darbuotojais vykdo Poliklinikoje užfiksuotų nepageidaujamų įvykių, neatitikčių analizę, vykdo prevencines priemones, bendradarbiauja su medicinos audito grupe.

37. Supažindina poliklinikos gydytojus su Ligoninės vidaus teisės aktais, susijusiais su Poliklinikos veikla, užtikrina tinkamą vykdymą bei jų nuostatų įgyvendinimą.

38. Užtikrina korupcijos prevencijos priemonių diegimą Poliklinikoje, dalyvauja formuojant antikorupcinę aplinką.

39. Laikosi profesinės etikos ir etiketo reikalavimų: mandagiai ir pagarbiai bendrauja su kitais Ligoninės darbuotojais, pacientais ir lankytojais, reikalui esant pagal kompetenciją užtikrina tinkamą informacijos suteikimą, deda pastangas siekiant išvengti konfliktų, o kilus konfliktinei situacijai – ją sprendžia dalykiškai, gerbia pacientų teises ir jų nepažeidžia.

40. Laikosi ligoninės vidaus tvarkos ir darbo tvarkos taisyklių, saugos darbe taisyklių ir teisės aktų nustatytų higienos normų reikalavimų, deklaruoja privačius interesus.

41. Tobulina savo kvalifikaciją konferencijose, kursuose, seminaruose bei kituose kvalifikacijos kėlimo renginiuose.

42. Tiesioginiam vadovui ir/ar Ligoninės direktoriui pareikalavus pateikia informaciją apie atliktus darbus ar įvykdytas funkcijas per vieną darbo dieną nuo pareikalavimo.

43. Atlieka kitas Lietuvos Respublikos teisės aktų, reglamentuojančių sveikatos priežiūros specialisto praktiką, nustatytas pareigas.

44. Pavaduoja kitą darbuotoją, jo nesant darbe, tiesioginiam vadovui ir/ar Ligoninės direktoriui pavedus, savo kompetencijos ribose.

45. Informuoja apie einamuosius darbus, perduoda dokumentus/darbo priemones, pavaduojančiam asmeniui ar tiesioginiam vadovui, išeinant atostogų ar iš darbo.

46. Tiesioginio vadovo ir/ar Ligoninės direktoriaus pavedimu vykdo ir kitas šiame pareigybių aprašyme nenurodytas funkcijas, jeigu tai būtina, siekiant užtikrinti kokybišką Ligoninės ir/ar Skyriaus darbą ir/ar pasiekti įstaigos strateginius tikslus.

IV. ATSAKOMYBĖ

47. Poliklinikos vedėjas už netinkamą jam pavestų funkcijų vykdymą ar jų nevykdymą, tarnybinių įgaliojimų viršijimą, konfidencialios informacijos paviešinimą atsako Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

Susipažinau:

________________________

Parašas

__________________________

Vardas, pavardė

__________________________

Data

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Raseinių r. sav. Raseinių m. Ligoninės g. 4
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.