Ketvirtadienis, balandžio 25 d.

Įstaigos vadovas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 68563
Skelbimo data: 2021-01-25
Konkursą inicijuojanti įstaig: Kultūros centras Panevėžio bendruomenių rūmai
Konkursą organizuojanti įstaiga: Kultūros centras Panevėžio bendruomenių rūmai
Pareigos: Įstaigos vadovas
Pareiginės algos koeficientas: 177.00
Darbo vieta (miestas): Panevėžys
Pareigybės aprašymas:

DIREKTORIAUS PAVADUOTOJO BENDRIESIEMS REIKALAMS

PAREIGINIAI NUOSTATAI

I. PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

  1. Direktoriaus pavaduotojo bendriesiems reikalams pareigybė pagal biudžetinių įstaigų pareigybių skaičių III grupė.
    1. Pareigybė priskirta specialistų grupei.
    2. Pareigybės kodas pagal Lietuvos profesijų klasifikatorių 1120.
    3. Pareigybės lygis A2.
    4. Pareigybės paskirtis – pavaduoti, atstovauti direktorių kultūros, investicijų, planavimo klausimais organizuojamuose susirinkimuose, pasitarimuose ir renginiuose. Pavaduotojo darbo lauke - Valstybės bei tarptautinių kultūros, investicinių projektų rengimas, vykdymas, bendradarbiavimas su savivaldybe, įvairiais fondais, rangovais juos rengiant ir vykdant, nuolatinis informacijos priėmimas iš įvairių Lietuvos bei tarptautinių projektinių lėšų finansavimo šaltinių bei fondų, jos išsaugojimas, filtravimas, išskirstymas, grupavimas, metinių ataskaitų už projektinę veiklą, rengimas.

Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams priimamas į darbą konkurso tvarka. Darbo sutartį su direktoriaus pavaduotoju bendriesiems reikalams sudaro ir ją nutraukia Panevėžio bendruomenių rūmų direktorius LR Darbo kodekso nustatyta tvarka. Direktoriaus pavaduotojo bendriesiems reikalams pareiginius nuostatus ir atlyginimą tvirtina Panevėžio bendruomenių rūmų direktorius.

Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams atsakingas už nuoseklų ilgametį Panevėžio bendruomenių rūmų kultūros strateginės programos įgyvendinimą, vadovaujantis Panevėžio miesto savivaldybės strateginiu planu (tarptautinių ir valstybės kultūros, investicinių renovacijos bei kultūrinio bendradarbiavimo ir veiklos, lėšų pritraukimo projektų įgyvendinimas).

Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams projektų rengėjams laiku suteikia informaciją apie projektų paskelbimo laiką, paraiškų teikimo laikotarpius, nukreipia į tinkamus fondus, koordinuoja, administruoja projektų vykdymą, tvarko, sistemina rengiamų ir įvykdytų projektų medžiagą, ieško naujų finansavimo fondų kultūriniams, kultūrinio bendradarbiavimo ir techniniams projektams.

Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams savo darbe vadovaujasi LR įstatymais, LR Darbo kodeksu, Vyriausybės nutarimais, Panevėžio bendruomenių rūmų nuostatais, kitais su veikla susietais dokumentais, sudarytais ir patvirtintais Panevėžio bendruomenių rūmuose (direktoriaus įsakymais, nurodymais, vidaus darbo tvarkos taisyklėmis, kultūros įstaigos darbuotojų etikos taisyklėmis ir kt.) ir šiais pareiginiais nuostatais.

  1. Pareigybės pavaldumas – direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams tiesiogiai pavaldus Panevėžio bendruomenių rūmui direktoriui.
  2. Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams pavaduoja direktorių jo atostogų, komandiruočių, nedarbingumo laikotarpiu ir yra įgaliotas atstovauti visais įstaigos bendraisiais klausimais.

II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

  1. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos reikalavimus:

8.1. turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintiną išsilavinimą;

8.2. turėti ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros sferoje arba kultūros įstaigoje, kultūros, investicinių projektų rengimo ir įgyvendinimo srityje;

8.3. išmanyti kultūros darbo specifiką, nematerialaus kultūros paveldo prioritetus;

8.4. išmanyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, kitus teisės aktus, reglamentuojančius vykdomas funkcijas, savo darbe vadovautis Lietuvos Respublikos norminiais teisės aktais, direktoriaus įsakymais ir jais patvirtintais kitais vidaus tvarkos dokumentais;

8.5. mokėti planuoti, organizuoti bendruosius ir su investicinių projektų planavimu, organizavimu, vykdymu susijusius darbus;

8.6. išmanyti raštvedybos taisykles, mokėti dirbti kompiuteriu MS Office programiniu paketu.

8.7. gerai mokėti valstybinę lietuvių kalbą bei ne mažiau nei vieną užsienio kalbą;

8.8. žinoti pagrindinius bendravimo ir bendradarbiavimo principus bei etikos normas;

III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

  1. Atstovauja kultūros centro Panevėžio bendruomenių rūmų direktorių kultūros, investicijų, planavimo klausimais organizuojamuose susirinkimuose, pasitarimuose ir renginiuose.
  2. Analizuoja Panevėžio bendruomenių rūmų vykdomą veiklą, projektinę veiklą, apibendrina ją, teikia direktoriui išvadas ir siūlymus.
  3. Teikia rekomendacijas direktoriui strateginės kultūrinės veiklos krypčių planavimo klausimais;
  4. Rengia Panevėžio bendruomenių rūmų direktoriaus įsakymų ir įstaigos tvarkų projektus, susijusius su investicinių projektų įgyvendinimo funkcijomis.
  5. Inicijuoja, bendradarbiauja su miesto savivaldybe rengiant dokumentus, reikalingus paraiškoms finansinei paramai iš Europos Sąjungos struktūrinės paramos, tarptautinių fondų ir programų valstybės biudžeto lėšų, Valstybės investicijų programos ir kitų finansavimo šaltinių gauti.
  6. Inicijuoja, koordinuoja, prižiūri vykdomus projektus, finansuojamus iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos lėšas ir kt.

15. Rengia, teikia Europos Sąjungos struktūrinės paramos fondų projektų užbaigimo ataskaitas.

  1. Užtikrina projektų, finansuojamų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, konfidencialumą ir dokumentacijos saugojimą.
  2. Bendradarbiauja su Panevėžio miesto savivaldybe sudarant investicinių projektų biudžeto išlaidų ir vykdomų programų sąmatų projektus.
  3. Konsultuoja kultūrinių ir kitų veiklos projektų iniciatorius, sudarant finansavimo sąmatas bei dalyvauja programų/projektų rengimo procesuose finansinei paramai iš įvairių Lietuvos Respublikos bei užsienio fondų gauti.
  4. Direktoriui padeda kontroliuoti įstaigos ilgametės strateginės veiklos programos vykdymą ir jos užduočių įgyvendinimą;

20. Nuolat gilina žinias, kelia profesinę kvalifikaciją rengiamuose kursuose ir seminaruose;

21. Laikosi darbo saugos, priešgaisrinės saugos reikalavimų;

  1. Vykdo kitus Panevėžio bendruomenių rūmų direktoriaus vienkartinius įpareigojimus, nenumatytus pareiginiame aprašyme, tačiau susijusius su Panevėžio bendruomenių rūmų vykdoma veikla.

IV. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO TEISĖS

23. Reikalauti tinkamų darbo sąlygų ir darbo užduotims įvykdyti reikalingų priemonių.

24. Gauti informaciją, reikalingą pareigoms vykdyti.

25. Teisės aktų nustatyta tvarka kelti savo kvalifikaciją, tobulintis, mokytis.

V. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO ATSAKOMYBĖS

27. Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams atsako:

27.1. už pareigų, numatytų šiame pareigybių apraše, atlikimą ir pavestų užduočių vykdymą;

27.2. už tarnybinių, komercinių, technologinių, techninių veiklos paslapčių ir konfidencialios informacijos išsaugojimą;

27.3. už vidaus darbo tvarkos, darbuotojų saugos bei sveikatos ir priešgaisrinės saugos taisyklių laikymąsi bei vykdymą;

28. Direktoriaus pavaduotojui bendriesiems reikalams draudžiama:

28.1. naudotis Panevėžio bendruomenių rūmų turtu ne darbo reikalams;

28.2. darbo metu užsiimti politine, partine, visuomenine ar kita su darbu nesusijusia veikla;

28.3. vėluoti į darbą, išeiti iš darbo nepasibaigus darbo laikui ar kitaip pažeisti darbo drausmę;

28.4. atvykti ir/ar darbo metu būti nedarbingam (sergančiam, neblaiviam, apsvaigusiam nuo alkoholio, narkotinių ar toksinių medžiagų ir pan.).

________________________________________


Informacija apie įstaigą:
Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 845460635
El. paštas:
Adresas: Panevėžys, Kranto g. 28
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.