Intensyvios terapijos skyriaus vedėjas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 87700
Skelbimo data: 2023-05-05
Skelbimas galioja iki: 2023-05-19
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Raseinių ligoninė
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Intensyvios terapijos skyriaus vedėjas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Raseiniai
Informacija apie įstaigą: VšĮ Raseinių ligoninė,172415942, Ligoninės g.4, Raseiniai, tel. 8 428 79050. Intensyvios terapijos skyriaus vedėjas 0,2 etato, 5 metų laikotarpiui, darbo užmokestis 730 Eur, neatskaičius mokesčių, už 0,2 etato.
Pareigybės aprašymas:


PATVIRTINTA

VšĮ Raseinių ligoninės

direktoriaus

įsakymu Nr. A1-177

2022-11-29

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS RASEINIŲ LIGONINĖS INTENSYVIOS TERAPIJOS SKYRIAUS VEDĖJO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1.Pareigybės paskirtis:Viešosios įstaigos Raseinių ligoninės (toliau – Ligoninė) Intensyvios terapijos skyriaus (toliau – Skyrius) vedėjo pareigybė reikalinga organizuoti, koordinuoti, kontroliuoti ir užtikrinti efektyvų ir kokybišką Skyriaus darbą.

2.Pavaldumas: Viešosios įstaigos Raseinių ligoninės direktoriaus pavaduotojui medicinai.

II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą biomedicinos mokslų studijų srities, medicinos krypties išsilavinimą ir būtų baigęs anesteziologijos reanimatologijos rezidentūrą, turėti galiojančią anesteziologo reanimatologo medicinos praktikos licenciją ir turėti ne mažiau kaip 1 metų darbo patirtį šioje medicinos srityje.

4. Skyriaus vedėjas turi žinoti: Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, sveikatos apsaugos ministro įsakymus bei kitus teisės aktus, reglamentuojančius sveikatinimo veiklos planavimą, organizavimą ir vykdymą, sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą, e. sveikatos sistemos veikimo principus, dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos pagrindus, medicinos statistikos pagrindus, sveikatos draudimo pagrindus, sveikatos teisės pagrindus, naudojimosi informacinėmis ir ryšio technologijomis būdus, mokėti jomis naudotis, būti susipažinusiam su elektroniniais sveikatos duomenų tvarkymo technologiniais sprendimais, jų būdais bei plėtra.

5. Skyriaus vedėjas turi išmanyti ir gebėti taikyti: bendruosius asmens sveikatos priežiūros organizavimo principus, ekonomikos, e. sveikatos politikos, teisės, vadybos, finansų, personalo valdymo, administravimo bei darbo santykių reguliavimo pagrindus ir gebėti taikyti šias žinias organizuojant ir planuojant sveikatinimo veiklą, gebėti nustatyti rizikingas Skyriaus veiklos sritis ir taikyti tinkamus krizių valdymo modelius, išmanyti antikorupcinės aplinkos formavimo principus, medicinos etikos ir deontologijos pagrindus, sveikos gyvensenos principus ir sveikatos mokymo metodikas, saugos darbe reikalavimus, mokėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją ir teikti išvadas, sklandžiai reikšti mintis žodžiu ir raštu, išmanyti dokumentų rengimo taisykles bei medicinos dokumentų pildymo reikalavimus, turėti vadybinių kompetencijų, kurios apima gebėjimą planuoti ir organizuoti pavaldžių darbuotojų veiklą, siekiant optimaliais sprendimais gerinti visos įstaigos ir kiekvieno darbuotojo darbo kokybę, atsižvelgiant į Skyriaus funkcijas ir veiklos specifiškumą, taip pat prižiūrėti ir kontroliuoti Skyriaus darbuotojų darbą.

6. Skyriaus vedėjas vadovaujasi asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimą reglamentuojančiais teisės aktais, Lietuvos medicinos norma, ligoninės įstatais, vidaus tvarkos ir vidaus darbo tvarkos taisyklėmis ir kitais vidaus teisės aktais bei savo pareigybės aprašymu.

III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

7. Planuoja ir organizuoja Skyriaus gydymo ir ūkinę veiklą.

8. Užtikrina nustatytų Skyriaus uždavinių įgyvendinimą ir funkcijų vykdymą.

9. Kontroliuoja pacientų stacionarizavimo Skyriuje pagrįstumą, tvirtina naujai Skyriuje stacionarizuotų pacientų tyrimo, gydymo planus, kontroliuoja jų vykdymą ir Skyriuje gydomų pacientų gydymo trukmę.

10. Pagal savo kompetenciją teikia konsultacijas Skyriaus darbuotojams Skyriaus veiklos klausimais.

11. Darbo dienomis dalyvauja rytiniuose skyrių vedėjų ir administracijos pasitarimuose, kuriuose informuoja apie Skyriuje pacientų srautus, jų dinamiką bei iškilusias problemas.

12. Užtikrina, kad būtų vykdomas Skyriaus darbo reglamentas.

13. Užtikrina, kad Skyriuje būtų naudojami tik Lietuvos Respublikoje aprobuotos ir patvirtintos tyrimo ir gydymo metodikos, Ligoninės direktoriaus patvirtinti diagnostikos ir gydymo protokolai.

14. Kontroliuoja kompensuojamų medikamentų, nedarbingumo pažymėjimų bei medicinos priemonių išrašymo pagrįstumą.

15. Užtikrina Skyriuje pacientams teikiamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės kontrolę.

16. Analizuoja Skyriaus darbo rezultatus, išvadas ir siūlymus teikia direktoriaus pavaduotojai medicinai.

17. Nedelsiant informuoja direktoriaus pavaduotoją medicinai apie tyrimo ir gydymo klaidas, sukėlusias grėsmę ligonio gyvybei ar jam mirus.

18. Pasirašo dokumentus pagal savo kompetenciją.

19. Kontroliuoja, kad Skyriaus gydytojai, kurių veikla Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka yra licencijuojama, darbo pareigas (funkcijas) vykdytų tik turėdami galiojančią medicinos praktikos licenciją.

20. Koordinuoja skyriaus gydytojų kasmetinius sveikatos patikrinimus.

21. Teikia pasiūlymus direktoriui, direktoriaus pavaduotojui medicinai Skyriuje teikiamų medicinos priežiūros paslaugų organizavimo klausimais bei kitais su Skyriaus veiklos tobulinimu, organizavimu, susijusiais klausimais.

22. Koordinuoja skyriaus gydytojų kvalifikacijos kėlimą, rengia bei teikia Ligoninės administracijai pasiūlymus dėl darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo.

23. Teikia informaciją bei analitinę medžiagą skyriaus veiklos klausimais Ligoninės administracijai bei teisės aktų nustatytais atvejais – kitoms institucijoms.

24. Ligoninės direktoriaus ar direktoriaus pavaduotojo medicinai pavedimu dalyvauja darbo grupių, komisijų veikloje.

25. Teikia pasiūlymus Ligoninės administracijai dėl medicininės aparatūros ar inventoriaus įsigijimo, planuoja Skyriaus darbo priemonių poreikį.

26. Rengia Skyriaus gydytojų pareigybių aprašymus, Skyriaus darbo reglamentą bei teikia pasiūlymus dėl Skyriaus gydytojų ir (ar) naujų pareigybių poreikio.

27. Sudaro Skyriaus gydytojų darbo grafikus, darbo laiko apskaitos žiniaraščius.

28. Sudaro Skyriaus gydytojų kasmetinių atostogų grafikus.

29. Kontroliuoja Skyriaus darbuotojų darbo drausmę, esant reikalui teikia siūlymus dėl drausminės atsakomybės taikymo.

30. Kaupia ir sistemina norminę bei metodinę medžiagą, reikalingą Skyriaus funkcijoms atlikti ir uždaviniams įgyvendinti.

31. Organizuoja ir vadovauja Skyriaus gydytojų ir/ar darbuotojų susirinkimams.

32. Analizuoja žodinius pacientų skundus dėl Skyriaus darbo trūkumų, numato priemones jiems pašalinti, laiku informuoja administraciją, sprendžia iškilusius konfliktus.

33. Kontroliuoja Skyriaus gydytojų medicininės dokumentacijos pildymą, kad Skyriaus veikloje būtų naudojamos tik teisės aktais patvirtintos medicininių dokumentų formos ir registrai, dokumentų paruošimo kokybę ir teisingumą bei pateikimo savalaikiškumą. Užtikrina informacijos konfidencialumą.

34. Kontroliuoja vidaus darbo tvarkos taisyklių, sanitarinio-higieninio režimo bei medicinos etikos ir deontologijos principų, priešgaisrinės, darbų ir sveikatos saugos reikalavimų, Ligoninės direktoriaus patvirtintų tvarkų, procedūrų, reglamentų, taisyklių laikymąsi Skyriuje.

35. Kuria ir diegia kokybės sistemą Skyriuje ir kontroliuoja jos įgyvendinimą, kartu su Skyriaus darbuotojais vykdo Skyriuje užfiksuotų nepageidaujamų įvykių, neatitikčių analizę, vykdo prevencines priemones, bendradarbiauja su medicinos audito grupe.

36. Supažindina skyriaus gydytojus su Ligoninės vidaus teisės aktais, susijusiais su Skyriaus veikla, užtikrina tinkamą vykdymą bei jų nuostatų įgyvendinimą.

37. Užtikrina korupcijos prevencijos priemonių diegimą Skyriuje, dalyvauja formuojant antikorupcinę aplinką.

38. Laikosi profesinės etikos ir etiketo reikalavimų: mandagiai ir pagarbiai bendrauja su kitais Ligoninės darbuotojais, pacientais ir lankytojais, reikalui esant pagal kompetenciją užtikrina tinkamą informacijos suteikimą, deda pastangas siekiant išvengti konfliktų, o kilus konfliktinei situacijai – ją sprendžia dalykiškai, gerbia pacientų teises ir jų nepažeidžia.

39. Laikosi ligoninės vidaus tvarkos ir darbo tvarkos taisyklių, saugos darbe taisyklių ir teisės aktų nustatytų higienos normų reikalavimų, deklaruoja privačius interesus.

40. Tobulina savo kvalifikaciją konferencijose, kursuose, seminaruose bei kituose kvalifikacijos kėlimo renginiuose.

41. Tiesioginiam vadovui ir/ar Ligoninės direktoriui pareikalavus pateikia informaciją apie atliktus darbus ar įvykdytas funkcijas per vieną darbo dieną nuo pareikalavimo.

42. Atlieka kitas Lietuvos Respublikos teisės aktų, reglamentuojančių sveikatos priežiūros specialisto praktiką, nustatytas pareigas.

43. Pavaduoja kitą darbuotoją, jo nesant darbe, tiesioginiam vadovui ir/ar Ligoninės direktoriui pavedus, savo kompetencijos ribose.

44. Informuoja apie einamuosius darbus, perduoda dokumentus/darbo priemones, pavaduojančiam asmeniui ar tiesioginiam vadovui, išeinant atostogų ar iš darbo.

45. Tiesioginio vadovo ir/ar Ligoninės direktoriaus pavedimu vykdo ir kitas šiame pareigybių aprašyme nenurodytas funkcijas, jeigu tai būtina, siekiant užtikrinti kokybišką Ligoninės ir/ar Skyriaus darbą ir/ar pasiekti įstaigos strateginius tikslus.

IV. ATSAKOMYBĖ

46. Skyriaus vedėjas už netinkamą jam pavestų funkcijų vykdymą ar jų nevykdymą, tarnybinių įgaliojimų viršijimą, konfidencialios informacijos paviešinimą atsako Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

Susipažinau:

________________________

Parašas

__________________________

Vardas, pavardė

__________________________

Data

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Raseinių r. sav. Raseinių m. Ligoninės g. 4
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.