Šeštadienis, balandžio 27 d.

I skyriaus Vyriausiasis specialistas(6 mėnesiai terminuota darbo sutartis su 1 mėnesio bandomuoju laikotarpiu)

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 91756
Skelbimo data: 2023-10-25
Skelbimas galioja iki: 2023-11-10 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: I skyriaus Vyriausiasis specialistas(6 mėnesiai terminuota darbo sutartis su 1 mėnesio bandomuoju laikotarpiu)
Pareiginės algos koeficientas: 7.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 1,302.00
Darbo vieta (miestas): Palanga
Informacija apie įstaigą: Darbo vieta: Vytauto 75, Palanga.
Darbo sutarties terminas — 6 mėnesiai su 1 mėnesio bandomuoju laikotarpiu.
Kontaktinis asmuo: Administravimo ir personalo skyrius. Vyriausiasis specialistas Marius Čeponas tel.8 (46) 469275 , el. p. marius.ceponas@vmi.lt
Pareigybės aprašymas:
PATVIRTINTA
Klaipėdos apskrities valstybinės
mokesčių inspekcijos viršininko
2023-10-20 įsakymu Nr. P1-517




MOKESTINIŲ PRIEVOLIŲ DEPARTAMENTO
I SKYRIAUS VYRIAUSIOJO SPECIALISTO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS


I SKYRIUS
PAREIGYBĖ

1. Mokestinių prievolių departamento I skyriaus (toliau — Skyrius) vyriausiojo specialisto pareigybė yra priskiriama specialistų grupei.
2. Pareigybės lygis — A2.

II SKYRIUS
SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
3.1. Turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu, ekonomikos, finansų, apskaitos ar viešojo administravimo krypties.
3.2. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais bei kitais teisės aktais, reglamentuojančiais mokesčių ir kitų įmokų apskaičiavimą, mokėjimą į valstybės (savivaldybės) biudžetą ir fondus, mokesčių administravimą bei kontrolę.
3.3. Gebėti kaupti, sisteminti, valdyti, apibendrinti informaciją ir rengti išvadas, panaudoti turimas profesines žinias rengiant bei redaguojant dokumentus, sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, išmanyti dokumentų rengimo bei dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisykles, Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau — VMI prie FM) bei Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau — Klaipėdos AVMI) dokumentų tvarkymo taisykles.
3.4. Mokėti dirbti šiomis kompiuterinėmis programomis: MS Word, MS Excel, MS Outlook, MS Edge.
3.5. Mokėti anglų arba rusų kalbą pradedančiojo vartotojo lygiu (A2).

III SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

4. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
4.1. Siekia skatinti mokesčių mokėtojų naudojimąsi Valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau — VMI) teikiamomis elektroninėmis paslaugomis, informuoja mokesčių mokėtojus apie elektroninių paslaugų teikimą (naudojant VMI portalo e. VMI autorizuotų elektroninių paslaugų sritį Mano VMI).
4.2. Siekiant užtikrinti pateiktų deklaracijų ir kitų mokestinių dokumentų kokybę, teikia pagalbą mokesčių mokėtojams apie teikiamas deklaracijas ir kitus mokestinius dokumentus, įvedant pateiktų deklaracijų ir kitų mokestinių dokumentų duomenis į duomenų bazes, programinėmis priemonėmis atlieka jų korektiškumo kontrolę, priėmimo metu atlieka pirminį deklaracijų ir kitų mokestinių dokumentų patikrinimą ir informuoja mokesčių mokėtojus (betarpiškai, telefonu, elektroniniu ar klasikiniu paštu) apie nustatytas klaidas ir neatitikimus, pasiūlo jas pašalinti arba patiems atlikti klaidingų duomenų koregavimą, rengia ir teikia atsakymus į mokesčių mokėtojų paklausimus valstybinės mokesčių inspekcijos darbo organizavimo ir dokumentų valdymo sistemoje (DODVS).
4.3. Pagal vykdomas funkcijas rengia ir teikia pažymas, ataskaitas, suvestines ir kitą reikiamą informaciją Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – Klaipėdos AVMI) Mokestinių prievolių departamento I skyriaus (toliau – Skyrius) vedėjui.
4.4. Užtikrina informacijos apie mokesčių mokėtojus slaptumą ir saugumą.
4.5. Savarankiškai ir laiku susipažįsta su naujais VMI prie FM ir Klaipėdos AVMI viršininko įsakymais, kurie skelbiami valstybinės mokesčių inspekcijos darbo organizavimo ir dokumentų valdymo sistemoje (DODVS), be atskiro nurodymo pradeda vykdyti užduotis, naudoti formas ir tvarkas, užtikrindamas Mokesčių administravimo įstatymo nuostatų vykdymą, vykdo Klaipėdos AVMI, VMI prie FM tvarkas, taisykles bei kitus Klaipėdos AVMI viršininko, Skyriaus vedėjo su Skyriaus funkcijomis susijusius nenuolatinio pobūdžio pavedimus, siekiant Klaipėdos AVMI tikslų įgyvendinimo.
4.6. Pavestoms funkcijoms atlikti, neviršijant suteiktų informacinių sistemų vartotojo teisių, naudoja programinę įrangą ir duomenų bazes, nurodytas Skyriaus nuostatuose.
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 8-46 46-92-05
El. paštas: Klaipedos.apskr@vmi.lt
Adresas: H.Manto 2, LT-92138 Klaipėda
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.