Šeštadienis, balandžio 20 d.

Gargždų socialinių paslaugų centro padalinys Globos centras Socialinis darbuotojas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 81641
Skelbimo data: 2022-08-08
Skelbimas galioja iki: 2022-08-24
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Gargždų socialinių paslaugų centras
Konkursą organizuojanti įstaiga: Gargždų socialinių paslaugų centras
Pareigos: Gargždų socialinių paslaugų centro padalinys Globos centras Socialinis darbuotojas
Pareiginės algos koeficientas: 1,504.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: -
Darbo vieta (miestas): Gargždai
Informacija apie įstaigą: Globos centras atlieka šias funkcijas, susijusias su vaikų globa (rūpyba): vykdo globėjų (rūpintojų) ir įtėvių paiešką; vykdo globėjų (rūpintojų), įtėvių, šeimynų dalyvių pasirengimo globoti (rūpinti), įvaikinti vaikus vertinimą bei socialinių paslaugų įstaigų, teikiančių paslaugas vaikams, darbuotojų parengimą dirbti šiose įstaigose; socialinės apsaugos ir darbo ministro nustatyta tvarka parenka vaikui globėją (rūpintoją) ir teikia jo kandidatūrą savivaldybės administracijai, jeigu vaikui nustatyta laikinoji globa. Teikia galimo nuolatinio globėjo (rūpintojo) kandidatūrą Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teritoriniam skyriui; teikia Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos aktualią informaciją apie asmenis, pasirengusius globoti (rūpinti) vaikus; organizuoja ir pagal globos centro nustatytą poreikį teikia pagalbą globojamiems (rūpinamiems) vaikams; organizuoja ir teikia pagalbą globėjams (rūpintojams), įtėviams, šeimynų dalyviams ir kartu gyvenantiems jų šeimos nariams, socialinių paslaugų įstaigų, teikiančių paslaugas vaikams, darbuotojams; teikia kitas teisės aktuose numatytas paslaugas, susijusias su vaikų globa (rūpyba).
Pareigybės aprašymas:

GARGŽDŲ SOCIALINIŲ PASLAUGŲ CENTRO PADALINIO GLOBOS CENTRO

SOCIALINIO DARBUOTOJO, ATLIEKANČIO GLOBOS KOORDINATORIAUS FUNKCIJAS, PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. PAREIGYBĖ

1. Socialinis darbuotojas yra specialistas.

(pareigybės pavadinimas) (nurodoma pareigybės grupė)

2. Pareigybės lygis – A (A2).

(nurodoma, kuriam lygiui (A (A1 ar A2), B, C, D) priskiriama pareigybė)

3. Skyriaus pavadinimas – Gargždų socialinių paslaugų centro padalinys Globos centras.

4. Pareigybės paskirtis (jei yra) – teikti socialines paslaugas ir koordinuoti pagalbą budinčiam globotojui, globėjams (rūpintojams), šeimynos dalyviams, įtėviams ir jų globojamiems (rūpinamiems) vaikams.

5. Pareigybės pavaldumas (jei yra) – padalinio Globos centras vadovui.

II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

6. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:

6.1. Pareigybės išsilavinimas – būtinas socialinių mokslų studijų srities ir socialinio darbo arba edukologijos studijų krypties aukštasis universitetinis išsilavinimas su socialinio darbo ar socialinės pedagogikos bakalauro kvalifikaciniu laipsniu arba aukštasis koleginis išsilavinimas su socialinio darbo ar socialinės pedagogikos profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu.

6.2. Darbuotojas turi būti susipažinęs su Lietuvos Respublikos įstatymais, Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais vaiko globos (rūpybos), įvaikinimo, socialinių paslaugų teikimo organizavimą, bei išmanyti dokumentų valdymo taisykles ir dirbti Microsoft Office programiniu paketu.

6.3. Darbuotojas turi būti išklausęs arba išklausyti per pirmuosius darbo metus mokymus pagal Globėjų (rūpintojų), budinčių globotojų, įtėvių, bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojų mokymo ir konsultavimo programą, patvirtintą Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos 2018 m. birželio 1 d. direktoriaus įsakymu Nr. BV-66 „Dėl Globėjų (rūpintojų), budinčių globotojų, įtėvių, bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojų mokymo ir konsultavimo programos patvirtinimo“.

6.4. Darbuotojas turi turėti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą ir ne mažesnį kaip 2 metų vairavimo stažą.

III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

7. Darbuotojas vykdo šias funkcijas:

7.1. Koordinuoja pagalbos teikimą vaikams, prižiūrimiems budinčių globotojų, globojamiems (rūpinamiems) globėjų (rūpintojų), šeimynų, budintiems globotojams, globėjams (rūpintojams), šeimynų dalyviams, įtėviams ir kartu gyvenantiems jų šeimos nariams ir (ar) teikia ar organizuoja šiems vaikams ir kartu gyvenantiems jų šeimos nariams reikiamą pagalbą (socialinę, psichosocialinę, konsultacinę, teisinę ir kt.).

7.2. Organizuoja vaiko laikiną apgyvendinimą budinčio globotojo šeimoje.

7.3. Renka visą koordinuotai pagalbai teikti reikiamą informaciją (įskaitant asmens duomenis) ir dokumentų kopijas.

7.4. Tvarko kiekvieno budinčio globotojo, globėjo (rūpintojo), šeimynos dalyvių, įtėvių bylą, kurioje saugomi visų globos centro specialistų konsultacijų aprašymai, išrašai, rekomendacijos, protokolai, kiti dokumentai, susiję su paslaugų teikimu paslaugų gavėjui ir jo šeimos nariams.

7.5. Teikia informavimo ir konsultavimo paslaugas budintiems globotojams, globėjams (rūpintojams), įtėviams, šeimynos dalyviams bei jų prižiūrimiems, globojamiems (rūpinamiems), įvaikintiems vaikams.

7.6. Teikia budintiems globotojams, globėjams (rūpintojams), šeimynų dalyviams nekoordinuotą, koordinuotą ir intensyvią pagalbą.

7.7. Teikdamas budintiems globotojams, globėjams (rūpintojams), šeimynų dalyviams, įtėviams bei kartu gyvenantiems kitiems šeimos nariams pagalbą, bendradarbiauja su savivaldybės administracija, VVTAĮT ir jos įgaliotu teritoriniu skyriumi, su kitomis socialinių paslaugų, švietimo, sveikatos priežiūros įstaigomis, teisėsaugos institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, socialiniais darbuotojais dirbančiais su šeimomis, atvejo vadybininkais, kitais globos centro specialistais užtikrindamas geriausius vaiko interesus.

7.8. Dalyvauja teikiant laikino atokvėpio paslaugas budintiems gobotojams, globotojams (rūpintojams).

7.9. Kartu su kitais globos centro specialistais įvertina visus prižiūrimo, globojamo (rūpinamo) ar įvaikinto vaiko individualius sveikatos, vystymosi, ugdymo(si), specialiuosius ir kitus poreikius, rengia bei reguliariai peržiūri Pagalbos vaikui ir budinčiam globotojui, globėjui (rūpintojui), šeimynos dalyviams, įtėviams poreikio vertinimo ir pagalbos planą.

7.10. Dalyvauja vaiko laikinosios globos (rūpybos) peržiūrose ir atvejo nagrinėjimo posėdžiuose.

7.11. VVTAĮT įgalioto teritorinio skyriaus prašymu dalyvauja vaiko nuolatinės globos (rūpybos) peržiūrose.

7.12. Organizuoja ir įgyvendina prižiūrimo, globojamo (rūpinamo) vaiko susitikimą su tėvais, artimaisiais giminaičiais ir su fiziniais asmenimis, emociniais ryšiais susijusiais su vaiku.

7.13. Teikia informaciją ir derina veiksmus su budinčiu globotoju, globėju (rūpintoju), šeimynos dalyviais dėl susitikimų su tėvais, artimaisiais giminaičiais ir su fiziniais asmenimis, emociniais ryšiais susijusiais su vaiku. Padeda budinčiam globotojui, globėjui (rūpintojui), šeimynos dalyviams bei prižiūrimam, globojamam (rūpinamam) vaikui pasiruošti susitikimui su tėvais, artimaisiais giminaičiais ir su fiziniais asmenimis, emociniais ryšiais susijusiais su vaiku, po susitikimų organizuoja pagalbą budinčiam globotojui, globėjui (rūpintojui), šeimynos dalyviams bei prižiūrimam, globojamam (rūpinamam) vaikui.

7.14. Reguliariai palaiko ryšį su budinčiais globotojais, globėjais (rūpintojais), šeimynos dalyviais, įtėviais ir jų prižiūrimais, globojamais (rūpinamais) vaikais, įvaikiais tiesiogiai ir (ar) elektroninio ryšio priemonėmis (skambučiais, el. laiškais, pokalbių programėlėmis ir kt.) ir esant poreikiui teikia ir (ar) organizuoja individualias konsultacijas, teikia emocinę paramą ir palaikymą.

7.15. Esant poreikiui, padeda budinčiam globotojui, globėjui (rūpintojui), šeimynos dalyviams pasiruošti atstovauti vaikui teisėsaugos ar kitose institucijose.

7.16. Atsižvelgdamas į individualius budinčio globotojo, globėjo (rūpintojo), šeimynos dalyvių ir (ar) vaiko poreikius, jiems tarpininkauja kitose institucijose.

7.17. Imasi aktyvių veiksmų, kilus įtarimų, kad budinčio globotojo, globėjo (rūpintojo) šeimoje, šeimynoje yra pažeidžiamos vaiko teisės. Pasitvirtinus vaiko teisių pažeidimo faktui, nedelsdamas organizuoja reikiamą pagalbą.

7.18. Atlieka budinčio globotojo vykdomos vaiko priežiūros veiklos kokybės vertinimą.

7.19. Atlieka konkrečius veiksmus atstovaujant vaikui, kurį prižiūri budintis globotojas, sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų, švietimo ar kitose įstaigose, institucijose bei organizacijose.

7.20. Įvertina mokymų budintiems globotojams, globėjams (rūpintojams) aktualiomis temomis poreikį ir inicijuoja jų organizavimą.

7.21. Inicijuoja ir (ar) dalyvauja organizuojant globėjų (rūpintojų), įtėvių, budinčių globotojų, šeimynų dalyvių savitarpio pagalbos grupes.

7.22. Laiku rengia ataskaitas Globos centre numatyta tvarka.

7.23. Laiku ir reguliariai suveda duomenis apie suteiktas paslaugas ir pagalbą budintiems globotojams, globėjams (rūpintojams), įtėviams į Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (SPIS) ir Globos centrų mainų sistemą.

7.24. Pavaduoja kitus Globos centro socialinius darbuotojus, jiems nesant darbe.

7.25. Dalyvauja Globos centro organizuojamų socialinių programų, projektų ir kitų socialinių priemonių rengime bei įgyvendinime.

7.26. Dalyvauja organizuojant ir vykdant budinčių globotojų, globėjų (rūpintojų), įtėvių paiešką.

7.27. Dalyvauja rengiant bei įgyvendinat Globos centro viešinimo veiklų, metinį veiklos planus.

7.28. Teikia siūlymus padalinio vadovui dėl Globos centro veiklos kokybės gerinimo.

7.29. Teikia informaciją ir pasiūlymus padalinio vadovui dėl pagalbos budintiems globotojams, globėjams (rūpintojams) ir įvaikintojams paslaugų klientams teikimo, sustabdymo, nutraukimo ar atnaujinimo.

7.30. Teikia informaciją apie klientus suinteresuotiems asmenims ar institucijoms Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

7.31. Dalijasi gerąja patirtimi su kitomis socialinių paslaugų įstaigomis, šeimynomis, bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojais, vaikų globos namų darbuotojais, neatskleidžiant duomenų, galinčių identifikuoti konkretų asmenį.

7.32. Tobulina kvalifikaciją ir atestuojasi Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

7.33. Atlieka kitas funkcijas, susijusias su pagalba vaikams, įvaikiams, budintiems globotojams, globėjams (rūpintojams), įtėviams, šeimynų dalyviams.

7.34. Vykdo kitus Gargždų socialinių paslaugų centro direktoriaus ir padalinio vadovo nurodymus.

_______________________________

Susipažinau

(Parašas)

(Vardas ir pavardė)

(Data)

Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Klaipėdos r. sav. Gargždų m. Sodo g. 1
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.