Ketvirtadienis, balandžio 18 d.

Direktorius medicinai

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 70641
Skelbimo data: 2021-05-12
Skelbimas galioja iki: 2021-05-26
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninė
Konkursą organizuojanti įstaiga: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninė
Pareigos: Direktorius medicinai
Pareiginės algos koeficientas: 5,287.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) -
Darbo vieta (miestas): Kaunas
Informacija apie įstaigą: VšĮ Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės pavadinimas dalininkų sprendimu suteiktas 2020 rugsėjo 8 d., sujungus dvi gydymo įstaigas – VšĮ Kauno klinikinę ligoninę ir VšĮ Respublikinę Kauno ligoninę. LSMU Kauno ligoninė yra daugiaprofilinė gydymo įstaiga. Suteikianti asmens sveikatos priežiūros paslaugas nuo I iki III lygio.
Pareigybės aprašymas:

DIREKTORIAUS MEDICINAI PAREIGINIAI NUOSTATAI

1. BENDROSIOS NUOSTATOS

1.1. Šie pareiginiai nuostatai nustato viešosios įstaigos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės (toliau – Ligoninės) direktoriaus medicinai kvalifikacinius reikalavimus, funkcijas, pareigas, teises, atsakomybę bei pavaldumą ir yra privalomi tiek direktoriui medicinai, tiek darbdaviui.

1.2. Direktorių medicinai į darbą viešo konkurso būdu priima ir iš jo atleidžia, taip pat atlieka kitus veiksmus, vykdydamas Lietuvos Respublikos darbo įstatymus bei kitus teisės aktus (reglamentuojančius darbo santykius) Ligoninės generalinis direktorius.

1.3. Direktorius medicinai savo darbe vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, įstatymais, Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro įsakymais ir kitais teisės aktais, Ligoninės įstatais, bei Ligoninės Generalinio direktoriaus įsakymais, tvarkomaisiais, organizaciniais ir informaciniais įstaigos dokumentais, Ligoninės administracijos teisėtais raštiškais ir žodiniais nurodymais, bei šiais Pareiginiais nuostatais.

1.4. Direktorius medicinai tiesiogiai pavaldus Ligoninės Generaliniam direktoriui.

1.5. Direktoriui medicinai tiesiogiai pavaldūs ir atskaitingi: padaliniai ir pareigybės pagal Ligoninės dalininkų patvirtintą valdymo struktūrą. Taip pat direktoriui medicinai pavaldus Maitinimo skyriaus gydytojas dietologas.

1.6. Pareiginiai nuostatai tvirtinami ir keičiami Ligoninės Generalinio direktoriaus įsakymu.

1.7. Su Pareiginiais nuostatais direktorius medicinai supažindinamas pasirašytinai.

1.8. Direktoriaus medicinai funkcijas jo komandiruočių, atostogų, laikino nedarbingumo, kvalifikacijos kėlimo renginių metu ir kitais atvejais, kai direktorius medicinai negali eiti pareigų, jas vykdo direktoriaus medicinai pavaduotojas, o jeigu jo nėra - kitas Ligoninės generalinio direktoriaus įsakymu paskirtas Ligoninės darbuotojas.

  1. KVALIFIKACINIAI REIKALAVIMAI

2.1. Reikalavimai direktoriaus medicinai pareigas užimančiam asmeniui:

2.1.1. turėti biomedicinos mokslų srities aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), gydytojo specialisto licenciją. Medicinos daktaro mokslinis laipsnis būtų privalumas.

2.1.2. turėti ne mažesnį kaip 3 metų vadovaujamoio ar administracinio darbo patirtį sveikatos priežiūros srityje bei ne mažiau, kaip 3 metų gydytojo specialisto darbo patirtį;

2.1.3. gerai mokėti lietuvių kalbą ir ne mažiau kaip vieną iš oficialių Europos Sąjungos kalbų (anglų, prancūzų, vokiečių);

2.1.4.gebėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją, rengti išvadas, priimti sprendimus, analitiškai vertinti bei apibendrinti teisinę ir kitą literatūrą bei pavaldžių struktūrinių padalinių veiklos duomenis;

2.1.5. gebėti savarankiškai planuoti, organizuoti ir kontroliuoti pavaldžių padalinių veiklą;

2.1.6. būti gerai susipažinus su Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos darbo kodeksu, Lietuvos Respublikos įstatymais, Vyriausybės nutarimais, potvarkiais ir kitais teisės aktais reglamentuojančiais darbo teisę, ūkinę veiklą bei asmens duomenų apsaugą, išmanyti darbuotojų saugos ir sveikatos darbe, gaisrinės saugos reikalavimus;

2.1.7. žinoti ir mokėti taikyti LR teisės aktų reikalavimus, reglamentuojančių pareigybės funkcijų vykdymą;

2.1.8. gebėti savo kompetencijos ribose dirbti savarankiškai, teorines žinias taikyti praktikoje, dalykiškai vykdyti pavedimus bei tiksliai ir laiku atlikti paskirtas užduotis;

2.1.9. išmanyti ir gebėti taikyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, sveikatos apsaugos ministro įsakymus bei kitus teisės aktus, regalamentuojančius sveikatinimo veiklos planavimą, organizavimą ir vykdymą, sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą;

2.1.10. Išmanyti e.sveikatos politikos, ekonomikos, teisės, vadybos, finansų, personalo valdymo, administravimo bei darbo santykių reguliavimo pagrindus ir gebėti taikyti šias žinias organizuojant bei planuojant sveikatinimo veiklą;

2.1.11. žinoti e.sveikatos sistemos veikimo principus ir būti susipažinusiam su elektroniniais sveikatos duomenų tvarkymo technologiniais sprendimais, jų būdais ir jų plėtra;

2.1.12. gebėti nustatyti rizikingas Ligoninės (jos padalinių) veiklos sritis pagal kompetenciją ir taikyti tinkamus krizių valdymo modelius;

2.1.13. išmanyti antikorupcinės aplinkos formavimo principus;

2.1.14. mokėti naudotis šiuolaikinėmis technologijomis ir ryšio priemonėmis (dokumentų rengimo ir apdorojimo programomis, interneto naršykle(-ėmis), elektroninio pašto programa(-omis) ir kt.).

2.1.15.turėti vadybinių kompetencijų, kurios apima gebėjimą planuoti ir organizuoti pavaldžių darbuotojų veiklą, siekiant optimaliais sprendimais gerinti visos įstaigos ir kiekvieno darbuotojo darbo kokybę atsižvelgiant į vadovaujamos funkcijas ir veiklos specifiškumą, taip pat prižiūrėti ir kontroliuoti Ligoninės darbą savo kompetencijos ribose.

2.1.16. gebėti asmeniškai rengti tvarkomuosius, organizacinius ir informacinius dokumentus;

2.1.17. išmanyti bendravimo etikos reikalavimus;

2.1.18. išmanyti personalo darbo krūvių normatyvus, darbo grafikų ir darbo laiko apskaitos žiniaraščių sudarymo ir tvirtinimo tvarką;

2.1.19. gerai žinoti informacijos teikimo pacientams bei kitiems asmenims tvarkų reikalavimus;

2.1.20. išmanyti darbuotojų saugos ir sveikatos bei priešgaisrinės saugos reikalavimus, sveikatinimo principus;

2.1.21. išmanyti sveikatos stiprinimo principus ir ligų profilaktiką;

2.1.22. išmanyti gydymo procesų integravimo į asmens sveikatos priežiūros procesų ypatumus, gydymo procesų valdymą, asmens sveikatos priežiūros kokybės reikalavimus, medicininio audito bei pacientų teisių užtikrinimo įgyvendinimą, įstaigos struktūrą ir valdymą; įstaigos darbo organizavimo tvarką; darbo teisės pagrindus; organizacinių tvarkomųjų dokumentų vedimą; klinikinio ir organizacinio darbo pagrindus ir gebėti taikyti šias žinias organizuojant bei planuojant sveikatinimo veiklą.

  1. PAREIGOS IR FUNKCIJOS

3.1. Laikytis ir vykdyti įstatymų, norminių teisės aktų, generalinio direktoriaus įsakymų, Ligoninės vidaus tvarkos taisyklių, vidaus dokumentų kontrolę savo kompetencijos ribose.

3.2. Įgyvendinti Ligoninės nustatytas veiklos kryptis, tikslus, užduotis.

3.3. Pasirašyti dokumentus savo kompetencijos ribose.

3.4. Organizuoti ligoninėje atliktų auditų ir kitų patikrinimų aktuose numatytų reikalavimų savalaikį ir kokybišką įgyvendinimą savo kompetencijos ribose.

3.5. Organizuoti Ligoninės, vidaus tvarkų aprašų, padalinių nuostatų, darbuotojų pareigybių sąrašo, pareigybių aprašymų ir Ligoninės generalinio direktoriaus įsakymų projektų rengimą savo kompetencijos ribose.

3.6. Tarpininkauti priimant ir atleidžiant darbuotojus sau pavaldžiuose padaliniuose, teikti siūlymus skatinimui ir įspėjimams.

3.7. Generalinio direktoriaus įgaliojimu pagal kompetenciją atstovauti Ligoninei valstybės ir savivaldybių įstaigose ir institucijose.

3.8. Organizuoti ir kontroliuoti e. sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinės sitemos – ESPBI IS diegimą, išnaudojant ESPBI IS turimas galimybes savo kompetencijos ribose.

3.9. Informuoti Ligoninės generalinį direktorių apie pastebėtas problemas ir/ar trūkumus, svarbius įvykius ligoninėje ir jų sprendimo būdus.

3.10. Laikytis pačiam ir reikalauti iš kitų laikytis saugos ir sveikatos darbe instrukcijų, vidaus darbo tvarkos taisyklių bei higienos normų, asmens higienos taisyklių reikalavimų (aktualių redakcijų).

3.11. Nustatyta tvarka tikrinti savo sveikatą.

3.12. Vadovauti diagnostiniam ir gydomajam darbui.

3.13. Organizuoti ir koordinuoti asmens sveikatos priežiūros paslaugų (diagnostikos, gydymo) teikimo veiklą Ligoninėje, numatyti uždavinius šių paslaugų teikimo srityje ir jų sprendimo kelius bei kontroliuoti šių uždavinių vykdymą, vadovauti visam Ligoninės gydymo procesui bei spręsti su tuo susijusius klausimus.

3.14. Laikytis ir vykdyti įstatymų, norminių teisės aktų, ligoninės vidaus darbo tvarkos ir kt. reikalavimus.

3.15. Kontroliuoti pavaldžių skyrių medikamentų, medicininės įrangos poreikį, tikslingumą, sunaudojimą ir paskirstymą.

3.16. Koordinuoti veiklą, susijusią su pacientų maitinimu.

3.17. Koordinuoti dietinio maitinimo tvarką įstaigoje.

3.18. Analizuoti kiekybinius ir kokybinius sau pavaldžių padalinių darbo rezultatus ir teikti pasiūlymus dėl teikiamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų apimčių, racionalaus žmogiškųjų ir techninių resursų panaudojimo ir išdėstymo, darbo krūvių, naujų asmens sveikatos priežiūros paslaugų įdiegimo.

3.19. Analizuotisau pavaldžių skyrių veiklos duomenis, diagnostikos ir gydymo metodikas, teikti pasiūlymus generaliniam direktoriui dėl naujų diagnostikos ir gydymo metodikų, specialistų, įrangos poreikio, tikslingumo ir paskirstymo.

3.20. Analizuoti personalo poreikį, jo kompetencijos lygį, teikti pasiūlymus direktoriui dėl gydomojo personalo parinkimo, mokymo, kursų ir kt.;

3.21. Kontroliuoti mokamų paslaugų teikimą.

3.22. Organizuoti pacientų mirčių, klinikinių atvejų, diagnostinių klaidų aptarimus.

3.23. Organizuoti teisės aktų reikalavimais nustatytų dokumentų rengimą, projektus.

3.24. Atlikti sau pavaldžių Ligoninės padalinių veiklos patikrinimus, informuoti generalinį direktorių apie gautų rezultatų analizę ir teikti pasiūlymus dėl padalinių veiklos optimizavimo.

3.25. Dalyvauti rengiant sveikatos priežiūros paslaugų kokybės politiką, nustatant profesinės kokybės tikslus ir uždavinius pavaldžiuose skyriuose.

3.26. Žinoti galimas avarijas (ekstremalias situacijas) ir galimus poveikius aplinkai, prevencijos priemones jiems išvengti. Įvykus avarijai (ekstremaliai situacijai), nedelsiant imtis avarijų (ekstremalių situacijų) likvidavimo veiksmų pagal Ligoninėje nustatytą tvarką.

3.27. Pastebėjus Ligoninės nuosavybės sugadinimo faktą, ar kitus svarbius įvykius, avarijas, nedelsiant informuoti generalinį direktorių.

3.28. Dirbti pagal patvirtintą darbo grafiką.

3.29. Tiksliai, laiku ir kokybiškai atlikti pavestas užduotis (funkcijas), vykdyti pavedimus ir užduotis, kitus teisėtus generalinio direktoriaus pavedimus.

3.30. Organizuoti, kontroliuoti pavaldaus personalo darbą bei jam vadovauti.

3.31. Derinti ir/ar tvirtinti, ir/ar pasirašyti dokumentus Ligoninėje nustatyta tvarka.

3.32. Dalyvauti Ligoninės valdyme.

3.33. Rengti organizacinių, tvarkomųjų bei informacinių dokumentų projektus.

3.34. Savo kompetencijos ribose užtikrinti Ligoninės generalinio direktoriaus įsakymų ir kitų vidaus dokumentų vykdymą, jų vykdymo tinkamumą bei savalaikę kontrolę.

3.35. Formuoti ir vadovauti medicininei ir gydomajai veiklai.

3.36. Teikti pasiūlymus bei dalyvauti rengiant ir tobulinant organizacinę įstaigos struktūrą savo kompetencijos ribose.

3.37. Teikti pasiūlymus bei dalyvauti rengiant ir atnaujinant sveikatos priežiūros, paslaugų kokybės politiką

3.38. Analizuoti medicinos preparatų poreikį, tikslingumą, sunaudojimą, paskirstymą.

3.39. Rengti pavaldžių darbuotojų pasitarimus darbo klausimais.

3.40. Teikti siūlymus Ligoninės generaliniam direktoriui dėl Ligoninės pavaldžių padalinių veiklos, valstybės ir kitų šaltinių lėšų efektyvesnio panaudojimo.

3.41. Kontroliuoti „Kokybės vadovo“ reikalavimų vykdymą savo kompetencijos ribose.

3.42. Dalyvauti generalinio direktoriaus ar administracijos sudarytų komisijų ir/ar darbo grupių veikloje.

3.43. Pagal poreikį dalyvauti skyrių/padalinių ligonių vizitacijose.

3.44. Pagal poreikį analizuoti pacientų skundus ir dalyvauti nagrinėjant mirties atvejus.

3.45. Laikytis medicinos etikos ir deontologijos normų, konfidencialios informacijos ir bešališkumo įsipareigojimų.

3.46. Gerbti pacientų teises ir jų nepažeisti.

3.47. Pagal kompetenciją teikti būtinąją medicinos pagalbą.

3.48. Dalyvauti rengiant Ligoninės strategiją, veiklos planus, kitus dokumentus, susijusius su Ligoninės ir pavaldžių klinikų (skyrių) veikla.

3.49. Dalyvauti Ligoninės gydymo tarybos darbe.

3.50. Dalyvauti Ligoninės administraciniame darbe.

3.51. Galiojančių teisės aktų nustatyta tvarka verstis gydytojo praktika.

3.52. Atlikti kitas, pareigybei neprieštaraujančias funkcijas.

3.53. Atlikti prevencinį konfliktų sprendimą Ligoninėje.

3.54. Instruktuotis saugos darbe ir priešgaisrinės saugos klausimais

3.55. Vykdyti kitus Ligoninės generalinio direktoriaus pavedimus.

3.56. Teikti reikiamas deklaracijas teisės aktų numatyta tvarka.

  1. TEISĖS

4.1. Duoti privalomus vykdyti nurodymus pavaldžiam personalui pagal valdymo strutūrą, bei kontroliuoti kaip vykdomi nurodymai.

4.2. Reikalauti atskaitomybės iš pavaldžių darbuotojų.

4.3. Žodžiu ir raštu reikalauti iš sau pavaldžių darbuotojų pasiaiškinimų pateikimo dėl jų veiklos.

4.4. Kontroliuoti Lietuvos Respublikos įstatymų, Vyriausybės nutarimų, kitų teisės aktų vykdymą ligoninėje.

4.5. Teikti pasiūlymus ir paklausimus dėl Ligoninės darbo tvarkos, turimų resursų panaudojimo, kvalifikacijos kėlimo, pacientų slaugos, Ligoninės sanitarinės būklės gerinimo, dėl Ligoninės veiklos tobulinimo.

4.6. Kartu su gydytoju, neperimant jo atsakomybės, aptarti pacientų gydymo planus.

4.7. Teikti pasiūlymus dėl pavaldaus personalo skatinimo, priedų, priemokų, vienkartinių išmokų, drausminių nuobaudų skyrimo, žalos atlyginimo.

4.8. Gauti informaciją iš visų įstaigos skyrių/padalinių, reikalingą pareigoms vykdyti.

4.9. Sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka tobulinti savo profesinę kvalifikaciją.

4.10. Nustatyta tvarka naudotis nustatytomis atostogų ir kitomis socialinėmis bei kvalifikacijos kėlimo lengvatomis.

4.11. Gauti savo darbui reikalingas priemones ir informaciją.

4.12. Turėti asmeninį spaudą.

4.13. Darbo reikalais naudotis tarnybiniu transportu, mobiliu telefonu, kitomis ryšio bei darbo funkcijoms reikalingomis priemonėmis.

4.14. Spręsti viešas ir ligoninės vidines problemas.

4.15. Atsisakyti atlikti užduotį ar pavedimą, jeigu duota užduotis ar pavedimas prieštarauja teisės aktams.

4.16. Dalyvauti mokslinėje tiriamojoje ir pedagoginėje veikloje, naujų medicininių ir informacinių technologijų kūrime ir diegime.

4.17. Dalyvauti Gydymo taryboje, budinčių gydytojų rytiniuose pasitarimuose, seminaruose ir konferencijose, mokslinių draugijų veikloje.

4.18. Dalyvauti mokslinėje tiriamojoje ir pedagoginėje veikloje, klinikiniuose tyrimuose, naujų medicininių ir informacinių technologijų kūrime ir diegime.

4.19. Būti studentų praktinių darbų vadovu.

4.20. Pasirašyti studento praktinio mokymo sutartis, gydytojo rezidento praktinio mokymo sutartis, savanoriškos praktikos sutartis, rezidentūros bazės vertinimo anketas bei kitus dokumentus, susijusius su studentų ir gydytojų rezidentų praktikos atlikimu, jei Ligoninėje nenustatyta kitaip.

4.19. Pagal Ligoninėje galiojančią tvarką tvirtinti narkotinių vaistinių preparatų ir medikamentų (etilo alkoholio) reikalavimus, deguonies dujų poreikio paraiškas.

4.20. Pasirašyti mirusių pacientų pomirtinio tyrimo skyrimo aktus (017-1/a forma).

Pasirašyti Ligoninės dokumentus, Ligoninės raštus ir kt. dokumentus tiesioginio vadovo nebuvimo darbe atvejais arba Ligoninės Generalio direktoriaus įgaliojimo atvejais.

4.21. Tvirtinti prašymus dėl transporto panaudojimo Ligoninėje gydomų pacientų pervežimui.

4.22. Naudotis kitomis ligoninės generalinio direktoriaus suteiktomis teisėmis.

4.23. Pagal kompetenciją ir turimą licenciją (-as) ar įgytą teisę verstis siaura medicinos praktika, dalį darbo laiko normos, tirti ir gydyti pacientus, esant reikalui, siųsti juos tirti ar gydyti į kitas asmens sveikatos priežiūros įstaigas.

  1. ATSAKOMYBĖ

5.1. Direktorius medicinai savo kompetencijos ribose atsako už:

5.1.1. padarytas klaidas, aplaidumą ar netinkamą šiuose pareiginiuose nuostatuose ir kituose teisės aktuose bei dokumentuose priskirtų pareigų, pavestų darbų, užduočių, funkcijų vykdymą, jų nevykdymą arba pavėluotą įvykdymą, etikos reikalavimų pažeidimą, įgaliojimų viršijimą;

5.1.2. saugos darbe, priešgaisrinės saugos, elektros saugos reikalavimų nevykdymą ar netinkamą vykdymą;

5.1.3. padarytą žalą dėl savo aplaidumo ar neteisėtų veiksmų, ar neveikimo;

5.1.4. sužinotos ir/ar patikėtos konfidencialios informacijos neteisėtą pagarsinimą ir/ar slaptumo neišsaugojimą, sužinotą ir/ar patikėtą asmens duomenų neteisėtą atskleidimą ir/ar panaudojimą savanaudiškais tikslais.

5.2. Direktorius medicinai už šiame skyriuje nurodytą veiką traukiamas drausminėn, materialinėn, administracinėn ar baudžiamojon atsakomybėn Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.

_____________________________

Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 8 37 306000
El. paštas:
Adresas: Kaunas, Josvainių g. 2
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.