Chirurgijos skyrius Pareigybės, kurioms netaikomas darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 89738
Skelbimo data: 2023-07-21
Skelbimas galioja iki: 2023-08-03
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Respublikinė Šiaulių ligoninė
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Chirurgijos skyrius Pareigybės, kurioms netaikomas darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Šiauliai
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:

Terminuota darbo sutartis 5 metų kadencijai

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS RESPUBLIKINĖS ŠIAULIŲ LIGONINĖS

CHIRURGIJOS SKYRIAUS

VEDĖJO

PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Viešosios įstaigos Respublikinės Šiaulių ligoninės (toliau – Ligoninė) Chirurgijos skyriaus (toliau – Skyrius) vedėjas į darbą priimamas konkurso būdu, atitinkantis Ligoninės direktoriaus patvirtintus reikalavimus bei konkurso sąlygas, atleidžiamas Ligoninės direktoriaus teisės aktų numatyta tvarka.

2. Skyriaus vedėjo pareigybė reikalinga organizuoti ir koordinuoti asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo veiklą Ligoninės Skyriuje, siekiant užtikrinti asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimą Ligoninėje, vadovauti Skyriaus gydymo procesui bei spręsti su tuo susijusius klausimus.

II. SPECIALIEJI REIKALAVIMAI VEDĖJO PAREIGAS

EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Darbuotojas, einantis Skyriaus vedėjo pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:

3.1. turėti abdominalinės chirurgijos gydytojo/gydytojo chirurgo/plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo/gydytojo krūtinės chirurgo/gydytojo kraujagyslių chirurgo profesinę kvalifikaciją bei teisę verstis abdominalinės chirurgijos gydytojo/gydytojo chirurgo/plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo/gydytojo krūtinės chirurgo/gydytojo kraujagyslių chirurgo praktika (turėti Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka išduotą ir galiojančią medicinos praktikos licenciją verstis medicinos praktika pagal abdominalinės chirurgijos gydytojo/gydytojo chirurgo/plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo/gydytojo krūtinės chirurgo/gydytojo kraujagyslių chirurgo profesinę kvalifikaciją);

3.2. turėti ne mažesnį nei vienų metų medicininio (neįskaitant gydytojo rezidento) darbo stažą;

3.3. išmanyti ir gebėti taikyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, sveikatos apsaugos ministro įsakymus bei kitus teisės aktus, reglamentuojančius sveikatinimo veiklos planavimą, organizavimą ir vykdymą, sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą, žinoti ir vadovautis Lietuvos medicinos ir higienos normomis, darbuotojų saugos ir sveikatos bei priešgaisrinės saugos reikalavimais, Ligoninės įstatais, darbo reglamentu, darbo ir vidaus tvarkos taisyklėmis, direktoriaus įsakymais, Skyriaus nuostatais bei šiuo pareigybės aprašymu.

3.4. mokėti valstybinę kalbą.

3.5. turėti spaudą, išduotą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka;

3.6. gebėti korektiškai bendrauti su Ligoninės pacientais, jų artimaisiais, kitais Ligoninės darbuotojais;

3.7. laikytis gydytojo profesinės etikos principų;

3.8. žinoti e. sveikatos sistemos veikimo principus ir būti susipažinusiam su elektroniniais sveikatos duomenų tvarkymo technologiniais sprendimais, jų būdais;

3.9. gebėti nustatyti rizikingas Skyriaus veiklos sritis ir taikyti tinkamus krizių valdymo modelius;

3.10. išmanyti antikorupcinės aplinkos formavimo principus, turėti vadybinių kompetencijų, apimančių gebėjimą planuoti ir organizuoti pavaldžių darbuotojų darbą;

3.11. turėti lyderystės kompetenciją, t. y. gebėti perteikti įstaigos viziją, misiją, tikslus ir įkvėpti jų siekti, suteikti reikalingą emocinę paramą Skyriaus darbuotojams, įtraukti juos į sprendimų priėmimą, ugdyti, kuri pozityvią darbo aplinką.

III. SKYRIAUS VEDĖJO FUNKCIJOS

4. Vadovauti Skyriaus personalui organizuojant kasdieninį darbą, užtikrinant pacientų patekimą į Skyrių, jų savalaikį perkėlimą ir kokybišką ištyrimą, gydymą, o esant reikalui – perkėlimą į kitą Ligoninės skyrių, gydymo įstaigą.

5. Kontroliuoti Skyriuje dirbančių darbuotojų darbo kokybę.

6. Nustatyti Skyriaus personalo poreikį tobulintis ir kelti kvalifikaciją.

7. Analizuoti Skyriaus bei atskirų darbuotojų darbo pasiekimus ir trūkumus, pateikti informaciją Ligoninės administracijai bei Skyriaus personalui.

8. Diegti Skyriuje naujus ištyrimo ir gydymo metodus.

9. Sudaryti darbo grafikus ir atsakyti už budėjimų užtikrinimą.

10. Užtikrinti Skyriaus personalo darbo drausmę ir sanitarinę higieninę būklę.

11. Užtikrinti savalaikį ir kokybišką medicininės dokumentacijos sutvarkymą.

12. Organizuoti diagnozės ir gydymo požiūriu sudėtingais susirgimais sergančių pacientų aptarimus.

13. Užtikrinti racionalų ir taupų medikamentų, medicininių priemonių, aparatūros ir kito inventoriaus naudojimą.

14. Analizuoti Skyriaus veiklos rodiklius ir numatyti priemones darbo kokybei ir asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo kokybei gerinti, teikti pasiūlymus Ligoninės administracijai.

15. Skubiai reaguoti į problemas ir, esant galimybei, atvykti į Skyrių ne darbo metu, kviečiant Skyriaus gydytojui ar Ligoninės administracijai.

16. Teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas pagal kompetenciją, nurodytą galiojančiose medicinos normose MN 86 „Abdominalinės chirurgijos gydytojas“ ir/ar MN 74 „Gydytojas chirurgas“ ir/ar MN 146 „Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas“ ir/ar MN 154 „Gydytojas krūtinės chirurgas“ ir/ar MN 139 „Gydytojas kraujagyslių chirurgas“.

17. Teikti skubią (būtinąją) asmens sveikatos priežiūros pagalbą.

18. Konsultuoti ambulatorinius pacientus, atvykusius dėl būtinosios ir/ar planinės pagalbos.

19. Tirti ir gydyti Skyriuje stacionarizuotą pacientą.

20. Budėti pagal grafiką Ligoninėje nustatyta tvarka.

21. Konsultuoti kitų Ligoninės skyrių/padalinių pacientus.

22. Ligoninėje nustatyta tvarka atlikti medicinines manipuliacijas, atitinkančias abdominalinės chirurgijos gydytojo/gydytojo chirurgo/plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo/ gydytojo krūtinės chirurgo/ gydytojo kraujagyslių chirurgo profesinę kvalifikaciją kituose Ligoninės skyriuose.

23. Visais neaiškiais klinikiniais atvejais konsultuotis su kitais skyriaus gydytojais, Ligoninės direktoriaus pavaduotoju medicinai, kitų specialybių gydytojais, esant būtinybei, organizuoti gydytojų konsiliumą.

24. Nepriskirtais jo kompetencijai atvejais siųsti pacientą (-us) konsultuotis ir gydytis pas atitinkamos srities specialistą ir / ar trečio lygio asmens sveikatos paslaugas teikiančią sveikatos priežiūros įstaigą.

25. Kokybiškai tvarkyti/pildyti medicininę dokumentaciją, reikalingas statistines formas, elektroninių duomenų rinkimo formas Lietuvos Respublikos teisės aktų ir Ligoninės vidaus dokumentų nustatyta tvarka.

26. Išduoti nedarbingumo pažymėjimus teisės aktų nustatyta tvarka.

27. Gerbti pacientų teises ir jų nepažeisti, užtikrinti asmens duomenų saugumą.

28. Suprantama forma teikti informaciją pacientui / jo atstovams apie paciento sveikatos būklę, gydymą ir jo eigą, atsižvelgiant į paciento būklę, vadovaudamasis medicinos etikos reikalavimais.

29. Pranešti policijai ar prokuratūrai apie sužalotus ar galimai smurtą patyrusius pacientus, kurie galėjo būti nusikalstamų veikų aukomis.

30. Prašant Sveikatos apsaugos ministerijai, teismui, prokuratūrai ar policijai paaiškinti medicininės taktikos aplinkybes.

31. Dalyvauti organizuojamuose konsiliumuose, kituose Ligoninės skyriuose / padaliniuose.

32. Taikyti tik Lietuvos Respublikoje įteisintus tyrimo, diagnostikos ir gydymo metodus, naudoti tik teisės aktų reikalavimus atitinkančius medicinos prietaisus.

33. Bendradarbiauti su Ligoninės ir kitais asmens sveikatos priežiūros, slaugos ir socialinės rūpybos darbuotojais bei specialistais.

34. Vykdyti sveikatos programas.

35. Laikytis medicinos etikos ir deontologijos principų.

36. Propaguoti sveiką gyvenseną, sveikatos tausojimo bei ugdymo ir ligų prevencijos priemones.

37. Analizuoti savo darbo rezultatus.

38. Laikytis Medicinos praktikos licencijavimo taisyklių.

39. Laikytis darbo drausmės, darbuotojų saugos ir sveikatos bei priešgaisrinės saugos reikalavimų.

40. Organizuoti Skyriaus darbuotojų susirinkimus.

41. Dalyvauti Ligoninės darbuotojų susirinkimuose, Ligoninės direktoriaus sudarytose darbo grupėse ar komisijose, kad būtų įgyvendinti šioms darbo grupėms ar komisijoms suformuluoti uždaviniai.

42. Tobulinti profesinę kvalifikaciją teisės aktų nustatyta tvarka.

43. Domėtis naujais medicinos mokslo pasiekimais, numatyti ir siūlyti diegti Ligoninėje efektyvias ir nustatyta tvarka patvirtintas gydymo ir slaugos metodikas.

44. Pagal kompetenciją vykdyti kitus nenuolatinio pobūdžio Ligoninės direktoriaus, direktoriaus pavaduotojo medicinai, Chirurgijos klinikos vadovo pavedimus.

IV. ATSKAITOMYBĖ IR ATSAKOMYBĖ

45. Skyriaus vedėjas tiesiogiai pavaldus ir atskaitingas Chirurgijos klinikos vadovui.

46. Skyriaus vedėjas savo kompetencijos ribose atsako už savo darbo rezultatus ir jų kokybę, aplaidumą darbe, netinkamą jam priskirtų pareigų vykdymą ar nevykdymą, etikos ir deontologijos reikalavimų pažeidimą, taip pat pareigų viršijimą Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Šiaulių m. sav. Šiaulių m. V. Kudirkos g. 99
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.