Buhalteris

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 89745
Skelbimo data: 2023-07-21
Skelbimas galioja iki: 2023-08-04
Konkursą inicijuojanti įstaiga: VIEŠOJI ĮSTAIGA ŠIAULIŲ REGIONO ATLIEKŲ TVARKYMO CENTRAS
Konkursą organizuojanti įstaiga: VIEŠOJI ĮSTAIGA ŠIAULIŲ REGIONO ATLIEKŲ TVARKYMO CENTRAS
Pareigos: Buhalteris
Pareiginės algos koeficientas: 1,750.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: -
Darbo vieta (miestas): Šiauliai
Informacija apie įstaigą: Darbo užmokesčio dydis 1750,00 Eur (bruto/ikimokestinis).

*Pretendentų dokumentai priimami per 10 darbo dienų po konkurso paskelbimo. Terminas gali būti pratęstas 5 darbo dienas, jeigu kiltų pagrįstų abejonių dėl pretendento atitikties konkurso skelbime nustatytiems kvalifikaciniams reikalavimams ir dėl pateiktų dokumentų patikslinimo ar papildymo.

Darbo vieta: Pramonės g. 15-71, Šiauliai.
Kontaktiniai duomenys išsamesnei informacijai: Tel. 8 41 520 002, el. paštas info@sratc.lt.

Įstaigos veiklos sritys:

Vieningos regioninės komunalinių atliekų tvarkymo sistemos kūrimas ir plėtra;
Šiaulių regiono nepavojingų atliekų sąvartyno eksploatavimas;
Atliekų priėmimo punktų, kompostavimo aikštelių ir kitų atliekų surinkimo, tvarkymo objektų eksploatavimas;
Šiandieninių aplinkosaugos reikalavimų nebeatitinkančių sąvartynų uždarymas ir sutvarkymas;
Eksploatuojamo regioninio sąvartyno ir visų uždarytų bei sutvarkytų sąvartynų monitoringo vykdymas;
Komunalinių atliekų surinkimo iš fizinių ir juridinių asmenų organizavimas;
Buityje susidarančių antrinių žaliavų surinkimo iš gyventojų organizavimas;
Namų ūkiuose susidarančių biologiškai skaidžių atliekų surinkimo organizavimas;
Buityje susidarančių pavojingų atliekų surinkimo iš gyventojų organizavimas;
Žaliųjų atliekų priėmimas ir kompostavimas žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelėse;
Komunalinių ir nepavojingų ūkinių bei komercinių atliekų, kurių šiuo metu nėra galimybių perdirbti, priėmimas ir šalinimas Šiaulių regiono nepavojingų atliekų sąvartyne;
Principo „teršėjas moka” įgyvendinimas;
Vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą administravimas;
Pagalba regiono savivaldybėms sprendžiant atliekų tvarkymo klausimus;
Pagalba savivaldybėms rengiant regiono ir savivaldybių atliekų tvarkymo planus, regione ir savivaldybių teritorijose atliekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų ir sprendimų projektus;
Visuomenės informavimas ir švietimas komunalinių atliekų tvarkymo klausimais.
Pareigybės aprašymas:
PATVIRTINTA
VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro
Direktoriaus 2022 m. rugsėjo 21 d.
Įsakymu Nr. P-353


VŠĮ ŠIAULIŲ REGIONO ATLIEKŲ TVARKYMO CENTRO
BUHALTERIJOS SKYRIAUS BUHALTERIO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS
(Trumpalaikio turto, vykdomų projektų apskaitai, VSAKIS pildytojas)

I. BENDROJI DALIS

1. Buhalterio pareigybės aprašymas nustato VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro (toliau – Įstaiga) Buhalterijos skyriaus buhalterio (toliau – Buhalteris) pareigas, funkcijas, teises ir atsakomybę bei nustato buhalteriui keliamus kvalifikacinius reikalavimus.
2. Buhalteris yra Įstaigos darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, kuris, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais ir kitais galiojančiais teisės aktais, reglamentuojančiais buhalterinę apskaitą, asmens duomenų apsaugą, Įstaigos įstatais, apskaitos politika, darbo tvarkos taisyklėmis, direktoriaus įsakymais, šiuo pareigybės aprašymu ir kitomis Įstaigos tvarkomis bei jam suteiktais įgaliojimais, užtikrina jam pavestų darbų ir funkcijų vykdymą.
3. Buhalterį į pareigas priima ir atleidžia Įstaigos direktorius finansų vadovo teikimu.
4. Buhalteris tiesiogiai pavaldus ir atskaitingas Įstaigos finansų vadovui.
5. Buhalteris privalo turėti aukštąjį buhalterinį arba ekonominį išsilavinimą ir 1-2 metų buhalterinio darbo patirtį.
6. Buhalteris turi žinoti ir išmanyti Lietuvos Respublikos teisės aktus, reglamentuojančius viešųjų įstaigų, priskirtų viešojo sektoriaus subjektams, buhalterinę apskaitą ir finansinių ataskaitų sudarymą.
7. Buhalteris turi turėti darbo su kompiuteriu įgūdžius (Microsoft Office programomis, buhalterinės apskaitos programa BC Plius yra privalumas) ir žinoti raštvedybos taisyklių reikalavimus.
8. Kai buhalterio nėra darbo vietoje (liga, atostogos, komandiruotė ar pan.), jo pareigas laikinai gali eiti kitas Įstaigos direktoriaus įsakymu paskirtas darbuotojas.
9. Asmenį skiriant į buhalterio pareigas ar atleidžiant iš jų, sudaromas einamųjų finansinių metų Įstaigos trumpalaikio turto apskaitos bei vykdomų ES lėšomis projektų apskaitos dokumentų perdavimo-priėmimo aktas. Sudarant šį aktą dalyvauja Įstaigos finansų vadovas.
10. Buhalteris atsakingas už tai, kad atliktų tik teisėtas apskaitos operacijas, kad jos būtų įformintos LR Buhalterinės apskaitos įstatymo, viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartų (toliau - VSAFAS), Įstaigos apskaitos politikos reglamentuota tvarka.

II. BUHALTERIO PAREIGOS IR FUNKCIJOS

11. Buhalteris tvarko Įstaigos trumpalaikio turto, išskyrus kuro, apskaitą, veda Įstaigos vykdomų projektų, įskaitant finansavimo sumų apskaitą, duomenis registruoja nustatytos formos ir turinio apskaitos registruose, nustatyta tvarka teikia duomenis Viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo informacinėje sistemoje (toliau – VSAKIS) ir kitus Įstaigos vadovo bei Finansų vadovo pavestus darbus.
12. Buhalteris turi žinoti trumpalaikio turto apskaitos, saugojimo, inventorizavimo tvarką, nebaigtos statybos apskaitos, ES, valstybės, savivaldybių ir kitų šaltinių lėšomis vykdomų projektų, apskaitos tvarką bei viešojo sektoriaus subjektų finansinių ataskaitų rinkinių konsolidavimo tvarką.
13. Kontroliuoti pirminių dokumentų, turto nurašymo aktų užpildymo ir užfiksuotų apskaičiavimų teisingumą.
14. Ruošti su trumpalaikio turto ir projektų apskaita susijusias finansinių ataskaitų formas, teikti duomenis Lietuvos statistikos departamentui.
15. Užtikrinti, kad turto, Įstaigos vykdomų projektų apskaitos operacijos būtų vykdomos tik tinkamai jas įforminant ir laikantis asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų.
16. Suvesti pateiktas buhalterijai su trumpalaikio turto bei vykdomų projektų apskaita susijusias prekių ir paslaugų pirkimo sutartis į sutarčių registravimo modulį BC Plius programoje.
17. Užtikrinti tikslų ir savalaikį ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių pagal pateiktus dokumentus įtraukimą į apskaitą buhalterinės apskaitos programoje BC Plius. Duomenis sisteminti į apskaitos registrus ir juos atspausdinti ne rečiau kaip vieną kartą metuose, sudarius metinį finansinių ataskaitų rinkinį. Registruodamas apskaitoje ūkines operacijas, buhalteris privalo vadovautis Įstaigoje patvirtintu Sąskaitų planu.
18. Buhalteris Įstaigos direktoriaus pavedimu dalyvauja komisijų darbe, įskaitant Įstaigos turto bei įsipareigojimų inventorizacijose, paruošia ir teikia inventorizacijos komisijai turto sąrašus buhalterinės apskaitos duomenimis pagal atsakingus asmenis ir turto buvimo vietas, tikrina, ar inventorizacijos aprašai sudaryti teisingai.
19. Buhalteris turi sugebėti savarankiškai atlikti pavestą darbą.
20. Buhalteris turi tinkamai saugoti apskaitos dokumentus ir registrus, pagal reikalavimus įforminti jų bylas ir nustatyta tvarka perduoti į archyvą.
21. Turi laikytis darbo saugos, priešgaisrinės saugos, elektros saugos reikalavimų.
22. Nenaudoti ir neplatinti nelegalios programinės įrangos ar teisėtai įsigytos programinės įrangos nenaudoti neteisėtai.
23. Saugoti ir neplatinti Įstaigos konfidencialią informaciją bei duomenis, susijusius su asmens duomenų apsauga.
24. Naudoti pagal paskirtį ir tausoti darbui skirtas Įstaigos darbo priemones.
25. Nuolat gilinti buhalterinės apskaitos žinias, kelti profesinę kvalifikaciją.
26. Buhalteris privalo laikytis galiojančių teisės aktų, reglamentuojančių buhalterinės apskaitos tvarkymą bei asmens duomenų apsaugą. Savo veikloje vadovautis Lietuvos Respublikos teisės aktais, Įstaigos įstatais, apskaitos politika, darbo sutartimi, šiais nuostatais, Įstaigos direktoriaus įsakymais, darbo tvarkos taisyklėmis ir kitomis Įstaigos tvarkomis, kurios užtikrina pavestų darbų vykdymą.
27. Nutraukus darbo santykius, Įstaigai perduoti visą dokumentaciją, materialines vertybes, perdavimo faktą įforminant perdavimo-priėmimo aktu.
28. Vykdyti kitus, susijusius su tiesioginėmis buhalterio pareigomis, finansų vadovo nurodymus.

III. BUHALTERIO TEISĖS

29. Gavus Įstaigos direktoriaus ar finansų vadovo nurodymą atlikti Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimams prieštaraujančius veiksmus, atsisakyti vykdyti tokius veiksmus, raštu paaiškinant atsisakymo vykdyti nurodymą motyvus.
30. Nepriimti dokumentų, jei jie įforminti pažeidžiant Įstaigos nustatytą tvarką ar tokie veiksmai akivaizdžiai kenktų Įstaigos interesams. Tokiu atveju buhalteris privalo nedelsdamas raštu apie tai informuoti finansų vadovą ir vykdyti raštiškus jo nurodymus.
31. Tikrinti, ar pateikti pirminiai dokumentai užpildyti teisingai.
32. Reikalauti, kad būtų suteiktos tinkamos darbo sąlygos.

IV. BUHALTERIO ATSAKOMYBĖ

33. Buhalteris, asmeniškai išrašydamas bei pasirašydamas dokumentus, atsako Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka už tai, kad juose esantys duomenys atitinka tikrovę bei apskaitos operacijų teisėtumą.
34. Buhalteris atsako už buhalterinės apskaitos tvarkymą, kiek tai susiję su tiesiogiai jo vykdomomis funkcijomis.
35. Už komercinės ar tarnybinės paslapties atskleidimą, bendrojo duomenų apsaugos reglamento pažeidimą buhalteris traukiamas atsakomybėn Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.
36. Buhalteris atsako už pareigų, numatytų šiuose nuostatuose tinkamą vykdymą.


Su pareigybės aprašymu susipažinau, įsipareigoju jį vykdyti: ...........................................
(darbuotojo vardas ir pavardė)
..........................................
(parašas ir data)
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: +370 41 520 002
El. paštas: info@sratc.lt
Adresas: Šiaulių r. sav. Jurgeliškių k. 9
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.