Apskaitos skyriaus Buhalteris

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 91714
Skelbimo data: 2023-10-24
Skelbimas galioja iki: 2023-11-09 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Kėdainių rajono savivaldybės administracija
Konkursą organizuojanti įstaiga: Kėdainių rajono savivaldybės administracija
Pareigos: Apskaitos skyriaus Buhalteris
Pareiginės algos koeficientas: 8.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 1,488.00
Darbo vieta (miestas): Kėdainiai
Informacija apie įstaigą: Konkursą organizuojančios Kėdainių rajono savivaldybės administracijos kontaktai išsamesnei informacijai:
Atsakingas asmuo: Teisės ir personalo skyriaus vyriausioji personalo atrankos specialistė Eglė Lapinskaitė
Telefonas: 8 347 44210
El. paštas: egle.lapinskaite@kedainiai.lt
Adresas: J. Basanavičiaus, 36, LT-57228 Kėdainiai
https://www.kedainiai.lt
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA:

Kėdainių rajono savivaldybės

administracijos direktoriaus

2023 m. spalio 19 d.

įsakymu Nr. AD-1-866

KĖDAINIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS

APSKAITOS SKYRIAUS BUHALTERIO

PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖ

1. Apskaitos skyriaus buhalteris (toliau – buhalteris) yra specialistų grupės.

2. Pareigybės lygis – A2.

II SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos reikalavimus:

3.1. turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį arba aukštąjį koleginį ekonomikos arba vadybos ir verslo studijų krypties išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu arba profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jiems prilygintą išsilavinimą;

3.2. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Seimo ir Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais įstaigų ūkinę-finansinę veiklą ir mokėti juos taikyti praktikoje.

3.3. Mokėti dirbti MS Office programiniu paketu, teisės aktų ir kitų duomenų paieškos sistemomis.

3.4. Sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, gerai žinoti raštvedybos, norminių aktų rengimo ir įforminimo taisykles, būti pareigingam, darbščiam, gebėti bendrauti.

3.5. Mokėti savarankiškai planuoti, racionaliai organizuoti savo veiklą, mokėti kaupti, analitiškai įvertinti, sisteminti ir apibendrinti informaciją, rengti išvadas.

3.6. Turėti gerus organizacinio darbo ir bendravimo įgūdžius.

III SKYRIUS

ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

4. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:

4.1. Organizuoja Pernaravos ir Surviliškio seniūnijų (toliau-seniūnijos) buhalterinę apskaitą.

4.2. Tvarko seniūnijų išlaidų sąmatų buhalterinę apskaitą naudodamas dvejybinį įrašą buhalterinės apskaitos programa „Biudžetas VS“.

4.3. Užtikrina, kad seniūnijų visi tinkamai įforminti ir apskaitos dokumentais pagrįstos ūkinės operacijos būtų įtrauktos į apskaitą.

4.4. Sudaro seniūnijų biudžeto programų sąmatų projektus, suderinus su seniūnijų seniūnais.

4.5. Sudaro seniūnijų biudžeto išlaidų sąmatas, specialiųjų programų sąmatas ir jų pakeitimus.

4.6. Sudaro seniūnijų biudžeto išlaidų sąmatų vykdymo ataskaitas nustatytais terminais tam, kad laiku ir teisingai pateiktų ataskaitas finansuojančiai įstaigai.

4.7. Sudaro seniūnijų žemesnio lygio finansinių ataskaitų tarpinius ir metinius rinkinius.

4.8. Atlieka seniūnijų kasinių išlaidų apskaitą, pildo kreditų-asignavimų knygas pagal kiekvieną valstybės funkciją tam, kad laiku ir teisingai būtų pateikiama finansinė atskaitomybė finansuojančiai įstaigai.

4.9. Veda seniūnijų apskaitos registrus, didžiąją knygą.

4.10. Teikia duomenis seniūnijų seniūnams metinei veiklos ataskaitai, veiklos planui ir jo pasikeitimams parengti.

4.11. Derina seniūnijų viešųjų pirkimų sutartis ir paraiškas.

4.12. Atsiskaito seniūnijų su prekes, paslaugas ir darbus atliekančiomis organizacijomis pagal jų sąskaitas faktūras ir sudarytas sutartis, užtikrindamas savalaikį atsiskaitymą su jomis.

4.13. Apskaičiuoja Pernaravos ir Surviliškio seniūnijų darbuotojų darbo užmokestį, atlieka su jais susijusius mokėjimo pavedimus, sudaro Nr. 5 memorialinį orderį tam, kad teisingai būtų sudaromos finansinės ataskaitos, pildo darbuotojų asmenines korteles tam, kad užtikrintų savalaikį ir teisingą darbo užmokesčio mokėjimą.

4.14. Formuoja Pernaravos ir Surviliškio seniūnijų darbo užmokesčio išmokėjimo žiniaraštį, teikia pažymas apie darbo užmokestį pareiškėjams, mėnesiui pasibaigus teikia darbuotojams informaciją apie apskaičiuotą, išskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį. Tvarko darbuotojų asmenines korteles.

4.15. Rengia Pernaravos ir Surviliškio seniūnijų nustatytos formos statistines ir kitas reikalingas ataskaitas ir teikia teisės aktų nustatyta tvarka Statistikos departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės bei kitoms institucijoms.

4.16. Sudaro ir nustatytu terminu pateikia Pernaravos ir Surviliškio seniūnijų mėnesines ir metines A ir B klasės pajamų deklaracijas tam, kad užtikrintą teisingą GPM apskaitą.

4.17. Paruošia ir pateikia Pernaravos ir Surviliškio seniūnijų Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai dokumentus, reikalingus apskaičiuoti nedarbingumo pašalpas tam, kad teisingai ir laiku būtų apskaičiuotos nedarbingumo pašalpos. Sudaro ataskaitas (Forma SAM-01) Sodrai tam, kad užtikrintų teisingą socialinio draudimo įmokų apskaitą.

4.18. Priima ir sutikrina pateiktą Pernaravos ir Surviliškio seniūnijų darbo laiko apskaitos žiniaraščius.

4.19. Suveda Pernaravos ir Surviliškio seniūnijų visas darbo užmokesčio ūkines operacijas į buhalterinės apskaitos programą "Biudžetas VS".

4.20. Ruošia seniūnijų mokėjimo pavedimus ir juos pasirašo antruoju parašu.

4.21. Atlieka seniūnijų bankinių dokumentų apskaitą, sudaro suvestinius apskaitos registrus, užtikrindamas teisingą finansinių lėšų apskaitą.

4.22. Priima ir tikrina seniūnijų apmokėtus pirminius kasos dokumentus, kad užtikrintų teisingą ir racionalų lėšų naudojimą.

4.23. Konsultuoja seniūnijų darbuotojus buhalterinės apskaitos klausimais tam, kad buhalterinės apskaitos duomenys būtų teisingi.

4.24. Išrašo ir pasirašo seniūnijų sąskaitas-faktūras ir kitus apskaitos dokumentus tam, kad užtikrintų skyriaus funkcijų atlikimą.

4.25. Teikia seniūnijų seniūnams informaciją apie biudžeto programų sąmatų vykdymą ir kitą buhalterinės apskaitos informaciją, susijusią su seniūnijomis.

4.26. Pagal savo kompetenciją dalyvauja darbo grupių ir komisijų veikloje.

4.27. Užtikrina buhalterinių apskaitos ir atskaitomybes dokumentų saugojimą, jų bylų įforminimą pagal nustatytus reikalavimus ir perdavimą į archyvą.

4.28. Vykdo kitus Apskaitos skyriaus vedėjo vienkartinio pobūdžio pavedimus tam, kad būtų užtikrintas skyriaus funkcijų atlikimą bei pasiekti įstaigos strateginiai tikslai.

__________________________________
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 347 69500
El. paštas: administracija@kedainiai.lt
Adresas: J. Basanavičiaus, 36, LT-57228 Kėdainiai
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.